Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: DxO 6

Domyślnie

Remol, z tego co się orientuję to raczej tylko online kupisz i to w ten sposób, że ściągniesz program w wersji trial i zaaktywujesz kodem (płacisz właśnie za ten kod). jak chcesz backup na CD to ekstra dopłacasz.

Na marginesie: bawiłem się programem i mam bardzo pozytywne zdanie o jego możliwościach, nawet pomyślałem, że może zainwestuję, bo trial mi się skończył. Boleje nad tym że promocja jest do końca grudnia, a ja planowałem zakup przed wakacjami, ale może wyjdzie nowa wersja i nowa promocja będzie. Tak czy tak program mi się podoba. Zaryzykuje stwierdzenie, że jest bardziej "handy i friendly" od CNX2, bo tego ostatniego jakoś nie ogarniam.

Natomiast mój lekki niepokój wzbudziła informacja, na którą się gdzieś natknąłem, że zabezpieczenie antypirackie, które się instaluje przy okazji instalacji programu potrafi nieźle namieszać w systemie. Dzieje się tak w momencie gdy chcemy się dobrodziejstwa pozbyć po usunięciu programu. U mnie nic złego się nie wydarzyło, odinstalowało się prawidłowo, ale pewnie śmieci pozostały, a ja nie lubię "nieplanowanych gości".
    Ostatnio edytowane przez Vinci ; 09-12-2009 o 18:31 Powód: o... doczytałem

Domyślnie

Jankesi i Talibowie w Afganistanie maja taniej. Mogą kupić w promocji po 109 dolców, a my w zjednoczonej Europie po 99 eurasów. - to nie reklama

Domyślnie

Pół roku temu kupiłem DxO 5 u polskiego dystrybutora. Cena była niższa niż oficjalna w sieci. Może dalej się da

COMPLEX S.C.
    ul. Morska 35
    75-212 Koszalin
    094 343 44 23
    600 457 113
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    ".....normalnie korzystam z C One, aktualnie 5, ale szukam czegoś lepszego."

No to możesz długo szukać.
    Może nie aż tak długo
    http://www.twin-pixels.com/lightroom...-one-bibble-5/
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Dzięki za linka. Znowu chyba potwierdza się teza, że nie ma softu "do wszystkiego". Szkoda.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Wyszła nowa wersja tego dosyć kontrowersyjnego oprogramowania.
    Dlaczego kontrowersyjnego?
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lodzermensch Zobacz posta
    Dlaczego kontrowersyjnego?
    Zacząłem używać DxO w wersji 4.x. Było OK i, sądząc po opiniach na forach, ludzie byli raczej tez zadowoleni. Problemy były (w końcu jest to oprogramowanie ), ale program robił swoje. Potem firma wpadła na pomysł zmiany środowiska na .Net i wypuściła wersje 5. Zaczęły się schody - 5-ki nie można było nazwać nawet Beta: koszmarnie długi start, zawiechy, błędne działanie. Szum się zrobił wśród użytkowników, firma się nastroszyła i zaczęła wmawiać ludziom, ze im się tylko wydaje. Zaczęły się zwroty pieniędzy (sam zażądałem takiegoż i odzyskałem pieniądze bez zmrużenia oka), pyskówki na forach, zablokowanie publicznego dostępu do forum DxO przez firmę itd itp. Po bodaj kilku miesiącach poprawili błędy programu, ale zło się stało i reklama poszła w świat.
    Używam czasem 6-ki, zwłaszcza do poprawy perspektywy i RAWów z G11. Nie narzekam
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 02-02-2010 o 21:20
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Potwierdzam używałem wersji 3.5 byłem pod wrażeniem, potem 4 i było ok 5 była fatalna tego prawie nie dawało się używać dodatkowo soft był krytykowany ze względu na "słabszą ostrość" generowanych plików, firma wzięła sobie to do serca i trzeba było potem ustawiać suwaczki przy ostrości na duży minus bo inaczej ja przynajmniej nie mogłem patrzeć na wypluwane efekty - koszmarnie przeostrzone. Oglądalem wersję 6 ale chyba się jacyś marketingowcy i księgowi dobrali do tematu bo nie udało mi się dobrać modułu obiektywu do modułu korpusu - wiem nie jestem typowy mam niedrogi korpus i drogie obiektywy a taka kombinacja z punktu widzenia marketingowego nie istnieje (bo jak cię nie stać na drogi korpus to tym bardziej nie kupisz drogiego obiektywu) z tego co pisało na stronie mieli uzupełnić , jak już uzupełnią to rzucę okiem.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Jednak pozostaję przy swoim zdaniu.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

(...)5-ki nie można było nazwać nawet Beta: koszmarnie długi start, zawiechy, błędne działanie.
    Oprócz rzeczywiście długiego startu nie zauważyłem pozostałych niedoskonałości. Być może dlatego, że swoją przygodę z DXO zacząłem 1,5 roku temu od wersji 5.3.
    Dzisiaj nie wyobrażam sobie obróbki innym programem. Mimo, że posiadam też C1 i PS Elements. A to dlatego, że DXO (mimo wszystko bardzo niedoceniony) daje coś wyjątkowego: możliwość wyboru. Jak masz czas i chęć: obróbka ręczna; w innym wypadku: bardzo dobrze działający, edytowalny automat.
    Ja częściej biorę to drugie.
    Wciąż wolę godzinami fotografować, niż siedzieć godzinami przy komputerze.
    Do tego rewelacyjne efekty obróbki NEFów.
    P.S. Miesiąc temu nabyłem wersję 6.1 za 39€.
    Promocja noworoczna + upust za kontynuację.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów