Witam wszystkich na forum Nikona!
Szukaj
Witam wszystkich na forum Nikona!
Ostatnio edytowane przez suworow ; 31-01-2010 o 01:09
szkoda "pustki" z prawej i złego rozłożenia ostrości, dobra sytuacja ale nie wykorzystana.
Pzdr
Kiepski kadr według mnie i nie przypadł mi do gustu.
|| D750 + MB-D16 || D300s + MB-D10 || D80 + MB-D80 || F601 || N50mm f1.8 || S85 f1.4 || T12-24 f4 || N17-55 f2.8 || N24-120 f4 || S70-200mm f2.8 || SB910 || SD9 || S PZ42x ||
z fotograficznego punktu widzenia może faktycznie bez szału, ale świetnie wypatrzone i generalnie mi sie podoba
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
Podoba mi sie, chrzanic technike, w reportażu chodzi wlasnie o to cos, moment ktory znikmie za pol sekundy. Tu trafiles idealnie. Gratulacje.
BTW
Czy to nie Kazimierz ?
Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.
1. Chrzanić to można np. szumy, zafałszowane kolory itp. kadrowanie jednak to podstawa, jak nie udało się dobrze pokazać jakiejś sytuacji, mówi się trudno,może następnym razem.
2. W reportażu to chyba chodzi o opowiedzenie jakiejś historii... no i reportaż z 1 zdjęcia ?
3. Moment faktycznie dobry, ale to nie zmienia faktu że źle wykonany. No i jako autor to wolał bym się dowiedzieć co mogę poprawić następnym razem żeby faktycznie było "idealnie".
pzdr
Ad1. nie bardzo wiem co Ci w tym kadrze przeszkadza? ze co ze za duzo wolnego z prawej, czegos jest za duzo czegos za malo. Zwróć uwage ze kolega najprawdopodobniej robiac go robil na szybko z "przyczajki", stad cos kosztem czegos?
Ad2. Kolega nie napisal ze to repo wiec nie wiem o co chodzi. Moze to ludzie - foto uliczne, i wtedy jedno jest jak najbardziej ok
Ad3. Jak ten ktoremu se podoba nie daje wskazowek autorowi bo wedlug mnie jest OK - kazdy odbiera ja jak umie, jedni chca byc sterylni co widac tu na forum inni nie, jedni przykladaja wage do jednych rzeczy inni do innych.
Osobiscie uwazam ze w repo i foto ulicznym brak idealnego kadrowanai jest rzecza wybaczalna. To tak jakby sie czepiac repo z srodka walk w Afganistanie bo ktos komus cos przycial albo krzywo pokazał. Liczy sie tez moment i to dla mnie jest bardzo wazne.
Tyle jezeli chodzi o moja wizjie foto ulicznego - expertem nie jestem wiec moja definicja moze odbiegac od ksiazkowej.
Pozdrawiam Cie i ciesze sie ze mogliśmy sie wymienic pogladami (pisze bez sarkazmu).
PS
O repo ja napisalem - faktycznie niezbyt dobrze zaszufladkowalem![]()
Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.
Typowa sytuacja , kiedy z powodu pośpiechu trzeba ratować kadr przycinaniem .
Skontaktuj się z nami