Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Konzentrationslager Stutthof

Zdjęcia zrobione 6 maja 2006 w 61 rocznicę wyzwolenia obozu koncentracyjnego Stutthof.

1.

2.

3. Jadalnia dla jeńców.

4. Punkt "medyczny".

5.

6. Wnętrze komory gazowej.

Robione D50 z kitem + trochę Corela.
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

przeniosłem...
    kurczę, tu też wszystko wygląda tak jakoś sztucznie...po prostu za ładnie...a tam przecież tysiące ludzi umierało
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    przeniosłem...
    kurczę, tu też wszystko wygląda tak jakoś sztucznie...po prostu za ładnie...a tam przecież tysiące ludzi umierało
    Dzięki...
    Myślałem o B/W, ale ostatecznie podniosłem kontrast, odjąłem tylko trochę koloru i "udałem" w Corelu filtr polar.
    D50|17-50|3x540EZ

Domyślnie

Stutthof, podobnie jak Majdanek jest zbyt sterylny... Tak, to chyba dobre słowo. Jak pisze Alf, nie oddaje prawdy i ogromu cierpień.

pebees
    Gość

Domyślnie

Nie oddają klimatu tego miejsca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez volumen Zobacz posta
    Stutthof, podobnie jak Majdanek jest zbyt sterylny... Tak, to chyba dobre słowo. Jak pisze Alf, nie oddaje prawdy i ogromu cierpień.
    Dokładnie tak. Wg mnie Stutthof przy Auschwitz-Birkenau wygląda jak obóz harcerski.
    Jest za bardzo wyjałowiony z tamtych wydarzeń.
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

własciwie, te obozy (podobne wrażenie miałem po gross rosen) wyglądają bardziej na pomniki, niż na miejsca pamięci...
    (dla przypomienia...mój rep z GS)
    http://tinyurl.com/y8gbhr
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

W sumie to macie rację. Największe wrażenie robią tam stosy butów i okólarów należących do zamordowanych jeńców, ale ich (sam nie wiem dlaczego) nie sfotografowałem...
    Duża część obozu już nie istnieje, a po większości baraków pozostały tylko fundamenty. O jego wielkości świadczy teraz tylko ogromna makieta umieszczona w gablocie w jednym z baraków. To co pozostało jest czyściutkie, wysprzątane i ustawione jakby pod zwiedzających...
    D50|17-50|3x540EZ

Domyślnie

dokladnie tak sztucznie to wyglada. Ja mam wrazenie ze to ma robic za maszynke do pieniedzy a nie za miejsce pamieci tego co sie tam stalo. Nie podoba mi sie ten styl restauracji obozow koncentracyjnych
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odie83 Zobacz posta
    Dzięki...
    Myślałem o B/W, ale ostatecznie podniosłem kontrast, odjąłem tylko trochę koloru i "udałem" w Corelu filtr polar.
    No więc właśnie od razu pomyślałem o czarno-białym trybie... I zanieczyszczeniu, żeby nie było to takie grzeczne.
    Krzysztof Paszkiewicz

Uprawnienia umieszczania postów