Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Metz 32CT3

Domyślnie Metz 32CT3

Witajcie! Mam pytanie o lampę Metz 32CT3 z stopką SCA 310 do Canona analogowego. Czy po podłączeniu do aparatu Canon 10D (cyfra) nie uszkodzę elektroniki? Przepraszam za pytanie z innego systemu, ale może Ktoś ma doświadczenie z tą lampą i może podzielić się uwagami. Serdecznie pozdrawiam Stanisław
    Nikon D1x, D2x, D100, D800, D90, FTn, EL, F-801s, F-501, F-301, EM, SB-50DX, SB-22 i kilka szkieł Nikkor, Sigma, Tamron.

Domyślnie

Na moje pytanie Canon odpowiwedział jak niżej:

"Szanowny Panie Moraczewski,
    dziękujemy za wybranie produktu firmy Canon.

Nawiązując do Pana zapytania uprzejmie informujemy, iż Firma Canon nie daje gwarancji na prawidłowe funkcjonowanie apartów EOS przy użyciu akcesoriów innych producentów.

W razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do Pana dyspozycji."

Z poważaniem Stanisław
    Nikon D1x, D2x, D100, D800, D90, FTn, EL, F-801s, F-501, F-301, EM, SB-50DX, SB-22 i kilka szkieł Nikkor, Sigma, Tamron.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stamor Zobacz posta
    Na moje pytanie Canon odpowiwedział jak niżej:

"Szanowny Panie .....,
    dziękujemy za wybranie produktu firmy .......

W razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do Pana dyspozycji."

Z poważaniem Stanisław
    nie będę wyzywał więc nie skomentuję.

SCA jest systemem niskonapięciowym (w ogóle by ciężko było go zrobić jako wysokonapięciowy, za dużo tam inteligentnej elektroniki)
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stamor Zobacz posta
    Witajcie! Mam pytanie o lampę Metz 32CT3 z stopką SCA 310 do Canona analogowego. Czy po podłączeniu do aparatu Canon 10D (cyfra) nie uszkodzę elektroniki? Przepraszam za pytanie z innego systemu, ale może Ktoś ma doświadczenie z tą lampą i może podzielić się uwagami. Serdecznie pozdrawiam Stanisław
    Nic się nie stanie. http://www.metz.de/fileadmin/fm-dam/...Archive_GB.pdf
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienia!
    Serdecznie pozdrawiam Stanisław

Uprawnienia umieszczania postów