Szukaj
Tak do tej obudowy wchodzi dysk 2,5". Jeżeli potrzeba Ci tylko 4GB pojemności to chyba faktycznie nie ma sensu się w to bawić tylko dokupić kartę do aparatu. Ja używam tego dysku nie tylko do zgrywania zdjęć, ale po prostu jako dysk przenośny (mam obudowę, która jest niewiele większa od samego dysku, zasilanie ma osobno - 4 baterie AA). Patrzyłem na allegro, ale jakoś teraz nie widzę nic podobnego. Nie wiem, może już takich nie robią.
ja od paru lat mam apacera steno, dzięki czemu nie targam za dużego laptopa i mogę przenieść coś więcej niż fotki. dla mnie idealny zestaw to 2 karty, z czego przynajmniej jedna duża i ten dysk.
system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki
Dysk zewnętrzny Mieć zawsze dobrze- do kopi zapasowej+ najlepiej nie trzymać w domu a w pracy, akademiku, u babci, cioci.
A data bank... Hm Przecież Chyba lepiej jest zmienić kartę, na następną, są bardziej wytrzymałe itp. Taki dysk Ci spadnie na coś twardego i przy odrobinie szczęścia z wysokości kilkunastu centymetrów go zabijesz...
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Też to mam (Colorspace) - 320GB i szybko zrzuca dane (z podglądem dla ciekawskich).
Można wymienić dysk na większy (lub mniejszy), bo to jest identyczny jak w Laptopach (2.5").
Można go ładować przez USB i dołączonym zasilaczem.
Ja robię na 2 kartach 4GB naprzeminnie. Jedną zrzucam (4GB NEFów w jakieś 3-4 min.), a na drugiej pstrykam. Jak pstrukam to w kieszeni/plecaku/pokrowcu zrzucają się zdjęcia.
Można ustawić, żeby weryfikował dane po zgraniu, wtedy nic nam nie poleci w kosmos.
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Skontaktuj się z nami