Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Dwa razy *

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    To tylko kwestia gustu... lub mody.
    Trafiony... zatopiony.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

kulten
    Gość

Domyślnie

1nka bardzo przyjemna dla oka. Takie nieco nostalgiczne prace.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    [...] Takie nieco nostalgiczne prace.
    Bo do zimy mało kto tęskni, za to jej widoków niemal wszyscy...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Osz Ty...
    Jedynka mnie zgniotles. Kombinowales? Laczyles?
    Fantastyczna gra swiatel. Swietnie wyglada niebo przy tak ostrym sloncu.
    Cos mi tu nie gra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GUINNESSts Zobacz posta
    Osz Ty...
    Jedynka mnie zgniotles. Kombinowales? Laczyles?
    Fantastyczna gra swiatel. Swietnie wyglada niebo przy tak ostrym sloncu.
    Cos mi tu nie gra
    Nie, nic nie łączyłem Tomku. Kombinowałem jedynie stempelkiem by pozbyć się stada blików od brudnego filtra, zresztą jeszcze parę zostało... A tak standardowy PS bez żadnych wodotrysków. Cieszę się, że Ci się podoba.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Nie, nic nie łączyłem Tomku. Kombinowałem jedynie stempelkiem by pozbyć się stada blików od brudnego filtra, zresztą jeszcze parę zostało... A tak standardowy PS bez żadnych wodotrysków. Cieszę się, że Ci się podoba.
    Ty to sie mozesz cieszyc. A ja nie bede mogl zasnac
    Naprawde rewelacyjnie wyszlo polaczenie nieba ze sloncem. Dobra jasnosc slonca i przy tym fajne niebo. Bez przepalow w tym miejscu. Jeszcze swiatlo w dole kadru bardzo dobrze pokazujace jego pochodzenie. Zes mnie Pan zaskoczyl
    Ps: Jesli nie jasno sie wyrazilem to zaskoczony jestem tym co dzieje sie w dole kadru jak na fotke pod slonce. Gwoli wyjasnienia mojego zachwytu
    Ostatnio edytowane przez GUINNESSts ; 30-01-2010 o 02:57

Domyślnie

No wreszcie wkręciłem szkiełko (N12-24/4) w imadło, dokręciłem przysłonę jak należy i gwiazdki natychmiast się pojawiły. Jeszcze muszę porządnie wyprać filtry, bo brudy rozczepiają światło tworząc dodatkowe duszki i inne bliki. Polecicie jakiś płyn? Tylko nie pigwówkę...
    Andrzeju, możesz się zdziwić. Ja to już przerobiłem w tym obiektywie. Filtr możesz mieś czysty i pozbawiony bakterii wszelakich a dalej bliki między promykami będą. To jest dodatkowa szyba i niestety efekt odbicia światła między przednią soczewką a wewnętrzną stroną filtra. Boleśnie sie o tym przekonałem robiąc panoramki z Kasprowego
    Do fotografii pod słońce filtr zdejmuj, pod słońce i tak żadna z niego korzyść.
    A co do fotografii zamieszczonych w wątku to kadry fajne ale brakuje im nieco takiej czystości. Pozwoliłem sobie na zabawę z nimi i efekt jest chyba? lepszy. Tylko nie wiem czy mogę pokazać
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Andrzeju, możesz się zdziwić. Ja to już przerobiłem w tym obiektywie. Filtr możesz mieś czysty i pozbawiony bakterii wszelakich a dalej bliki między promykami będą. To jest dodatkowa szyba i niestety efekt odbicia światła między przednią soczewką a wewnętrzną stroną filtra. Boleśnie sie o tym przekonałem robiąc panoramki z Kasprowego
    Do fotografii pod słońce filtr zdejmuj, pod słońce i tak żadna z niego korzyść.
    A co do fotografii zamieszczonych w wątku to kadry fajne ale brakuje im nieco takiej czystości. Pozwoliłem sobie na zabawę z nimi i efekt jest chyba? lepszy. Tylko nie wiem czy mogę pokazać
    Z dodatkową szybką pełna zgoda, jednak MUSI być ona czysta bo wyłażą takie cuda jak na załączonych fotach. Stempelek był w użyciu, a i tak wszystkiego nie wywaliłem. Nie mam nic przeciwko blikom "naturalnym", ale tym z powodu nieczystości filtra i szkła mówię zdecydowane nie. I oczywiście dawaj "swoją wizję", choć cenię to, że najpierw pytasz.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

No dobra, ale tylko to drugie

Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    No dobra, ale tylko to drugie
    Zmiana niewielka, ale zauważalna, drugoplanowa górka jest wyrazistsza, kolorki dosycone. +.
    LED ZEPPELIN

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów