Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Kalibrator czy to wogóle ma sens?

Spedziłem wczorajszy cały dzień przy zabawie w "obróbkę zdjęć" I tak sie zastanawiam czy ta moja praca ma sens w przypadku nieskalibrowanego monitora. Monitor jaki używam to wiekowy CRT SyncMaster 757DFX i raczej nie zanosi się na zmianę. Czy w takim razie jest sens zakupu urządzenia a jeśli tak czy w kwocie do max 700-800 zł znajdę coś sensownego? Szukam osoby z okolic Zakopanego która odpłatnie wykona dla mnie kalibrację monitora.
    Ostatnio edytowane przez manfred ; 28-01-2010 o 09:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Spedziłem wczorajszy cały dzień przy zabawie w "obróbkę zdjęć" I tak sie zastanawiam czy ta moja praca ma sens w przypadku nieskalibrowanego monitora. Monitor jaki używam to wiekowy CRT SyncMaster 757DFX i raczej nie zanosi się na zmianę. Czy w takim razie jest sens zakupu urządzenia a jeśli tak czy w kwocie do max 700-800 zł znajdę coś sensownego? Szukam osoby z okolic Zakopanego która odpłatnie wykona dla mnie kalibrację monitora.
    Kolorymetr w tej kwocie sensowny znajdziesz (dobrze nadający się do kalibracji wyświetlaczy z wąskim gamutem).

Tylko pytanie w jakim stanie jest Twój CRT ... czy przypadkiem jedną nogą nie jest w grobie zlewając cienie itd. itp.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Monitor jest w bardzo dobrej formie przynajmniej tak mi się wydaje. A mógłbys cos sensownego polecić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    A mógłbys cos sensownego polecić?
    Np. http://monitory.mastiff.pl/opisy.php...%20Display%202

Domyślnie

Pierwsze co mi przychodzi na myśl to sprawdzony XRite Eye-One Display 2 (dawniej Gretag Macbeth) ... ale może jest coś konkurencyjnego o czym nie wiem (np. Spyder ... nie miałem ... ale słyszałem złe opinie ... może coś się poprawiło w tych najnowszych wersjach)

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Ot i staneło na tym że wymieniłem CRT na LCD aż strach mnie ogarnia jak zabiorę się do pracy.

Uprawnienia umieszczania postów