Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Domyślnie

Ja też, ale niestety objawy są takie same jak w poprzednim...
    Nie mam już siły na Foto-Tipa
    Z6| N24-70 S|N14-30 S|T 150-600 5-6,3 G2|SB-910|Na sprzedaż: N 18-300 ED VR 3.5-5.6|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Herhor Zobacz posta
    Ja też, ale niestety objawy są takie same jak w poprzednim...
    Nie mam już siły na Foto-Tipa
    Muszę mój też sprawdzić na taką ewentualność poprzedni działał dobrze do czasu padu zasilania.
    Może sprawdź swój na innym body.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Herhor Zobacz posta
    Ja też, ale niestety objawy są takie same jak w poprzednim...Nie mam już siły na Foto-Tipa
    Cześć,
    1. U mnie kiedyś w d80 zawiodły kontakty sprężyste pomiędzy body a gripem. Cosik niekontaktowało. Towar był z Foto-Tip'a, ale kupiony u kogo innego (redystrybutor). Wymienili od razu. Sztuka za sztukę. I to mi się spodobało. Ale to było... przed kryzysem
    2. Żeby namieszać w statystykach: d80 - delta, d300 - Nikon. Oba działają bez zarzutu. Była to kwestia wyboru i ... preferencji. Głównie finansowych
    BTW. Gdyby marka chroniła przed usterkami to by ... serwis zamknęli. /To nie aluzja/
    Pozdrawiam -
    - Janusz(W)
    "...Człowiek to jedyne zwierzę które się rumieni. I jedyne, które ma za co..." - Mark Twain

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzidch Zobacz posta
    Witam ALPHA Digital MB-D10 posiadam od listopada 2008 i do dnia dzisiejszego działał super. Niestety padło zasilanie a pozostałe funkcje działają.

Po włożeniu do gripa baterii EN-EL3e w koszyczku (druga bateria jest w
    aparacie) i po wejściu do menu info o baterii jest wyświetlone że Bateria w
    gripie jest 100% naładowana ale w momencie przełaczenia na baterie z gripa
    aparat gaśnie jakby nie było wcale zasilania to samo się dzieje na baterii
    EN-EL4a pokazuje stan 100% a po przełaczeniu na zasilanie z gripa aparat
    gaśnie.
    Taka sama jest sytuacja gdy nie ma baterii w aparacie jak podłączy się grip
    aparat zachowuje się jakby nie miał zasilania. Co ciekawe na koszyczku
    z bateriami AA funkcjonuje poprawnie tzn. pokazuje baterie aa i po
    przełaczeniu na grip działa .

Ktoś się już z czymś takim spotkał. Wysłałem już zapytanie w sprawie reklamacji do Fototipa
    mam nadzieje że w miarę szybko da się coś z tym zrobić bo bez gripa bieda
    No właśnie ja się z czymś takim spotkałem... podczas niedzielenego focenia musicalu aparat nagle padł, nie było opcji, żeby go włączyć. Odkręciłem gripa i odpaliłem aparat na batce w body, co ciekawe po włączeniu aparat (D700) pokazał na wyświetlaczu "Err". Właściwie próby podpinania gripa, wyciągania baterii, włączanie i wyłączanie nie pomogły... Już w oczach miałem napis SERWIS, ale po wypięciu i wpięciu jeszcze raz obiektywu wszystko wróciło do normy.

Oczywiście grip nie widzi baterii EN-EL3e, a sprawdziłem na 4 sztukach. Okazuje się, że batka w gripie się nawet do połowy nie rozładowała, poprostu padł GRIP. Co ciekawe, wszystkie funkcje działają, zasilanie na koszyczku z bateriami AA też działa.

Grip na spokojnie przetestowałem na 2 body (D300 i D700) oraz zamieniałem koszyczek do aku... nic nie pomogło :].

Rozumiem, że poza serwisem nie ma na to lepszego rozwiązania? Wersje z kupnem nowego i nowego oryginalnego narazie porzuciłem z braku many ;]
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Ło Jeżu Kolczasty - "batka"! Tego jeszcze nie grali...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Ło Jeżu Kolczasty - "batka"! Tego jeszcze nie grali...
    To miało być śmieszne, pomocne, czy ... no sam nie wiem forma drwiny, że nie kupiłem oryginalnego MB-D10? ... nie kupiłem, bo ALFE MB-D10 dostałem gratis do body

Nie po to pisałem tego posta, żeby wywołać współczucie... raczej chodziło mi o to, żeby inni zastanawiający się nad zakupem tego gripa wiedzieli czego się spodziewać .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    To miało być śmieszne, pomocne, czy ... no sam nie wiem forma drwiny, że nie kupiłem oryginalnego MB-D10? ... nie kupiłem, bo ALFE MB-D10 dostałem gratis do body
    Wyłącznie śmieszne i pozatematowe - dotyczące egzotycznego kwiatka językowego.
    Nie kpię z nikogo, a już na pewno nie z tego powodu, że coś kupił czy nie kupił.
    Miłego dnia.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Wyłącznie śmieszne i pozatematowe - dotyczące egzotycznego kwiatka językowego.
    Nie kpię z nikogo, a już na pewno nie z tego powodu, że coś kupił czy nie kupił.
    Miłego dnia.
    OK, przyznaję rację, ale jako, że jest to forum o tematyce fotograficznej, a nie forum poprawnej polszczyzny, to takie drobne 'kwiatki' nie powinny stanowić problemu. Nie mniej jednak Ty jako moderator możesz takiego 'kwiatka' poprawić i nie zaśmiecać dalej tematu o gripach problemami poprawnej polszczyzny .

P.S. Tylko bez obrazy.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów