Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 94

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Bajki Wasc opowiadasz. Na 8 GB (-1 pozarty przez system) nie moglem zadusic maszyny, odpalajac wszystko co mam w komputerze (a troche tych smieci jest). W InDesignie otwarte 50 dokumentow, w tym kilka po kilkadziesiat stron full-color. W Photoshopie -- nascie dokumentow po okolo 120-180 MB. Illustrator, rowniez nascie dokumentow po kilkanascie MB. Acrobat z kilkusetmegowym PDFem. Premiere z projektem, DreamWeaver, do tego NX2 z kilkunastoma otwartmi NEFami, Maxthon z kilkudziesiacioma zaladowanymi stronami, TotalCommander, Miranda, Thunderbird, Windows Media Player, ACDSee, CDBurner, iTunes, TextPad, FlashFXP, FlashGet... i kurna jeszcze 2 GB wolnego bylo.
    Ale z miejscem na ekranie monitora to juz chyba tak rozowo nie bylo.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a tu sie rozpedziles! to niby gdzie one sa klepane Twoim zdaniem?
    w Polsce przeciez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Ale z miejscem na ekranie monitora to juz chyba tak rozowo nie bylo.....
    Mam 2.
    Nie, no oczywiscie to tylko testy byly -- na ile starcza to 8 GB.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    w Polsce przeciez
    w Polsce to moga byc uklady nalutowywane na plytke i wtykane w kontroler bledow
    a same uklady plyna kontenerowcem obok pluszowych misiow, tenisowek i kredek swiecowych
    z naklejka Made in P.R.O.C.

Domyślnie

Bajki Wasc opowiadasz. Na 8 GB (-1 pozarty przez system) nie moglem zadusic maszyny, odpalajac wszystko co mam w komputerze (a troche tych smieci jest).
    dokladnie. 8GB to jest az nadto na dzis i nie ma zadnej potrzeby pchania wiekszej ilosci RAM.
    juz 4GB w pracy domowej to wystarczajaco i jedynym sensownym uzasadnieniem takiej ilosci
    jest puszczanie pamiatek 2GB w dualu pod katem wydajnosci.

inna kwestia, ze wiecej RAM, pomijajac niewykorzystanie ich, nie oznacza wcale wyzszej wydajnosci:
    http://www.bit-tech.net/hardware/mem...emory-better/1
    nie zeby to byly roznice, o ktore warto kruszyc kopie, ale moze piewcom zasady "nigdy nie jest za duzo",
    ktorzy zwyczajowo dobrze reaguja na cyferki i kwantytywne pomiary takie wykresy troche przetlumacza...

Domyślnie

Bajki Wasc opowiadasz. Na 8 GB (-1 pozarty przez system) nie moglem zadusic maszyny, odpalajac wszystko co mam w komputerze (a troche tych smieci jest). W InDesignie otwarte 50 dokumentow, w tym kilka po kilkadziesiat stron full-color. W Photoshopie -- nascie dokumentow po okolo 120-180 MB. Illustrator, rowniez nascie dokumentow po kilkanascie MB. Acrobat z kilkusetmegowym PDFem. Premiere z projektem, DreamWeaver, do tego NX2 z kilkunastoma otwartmi NEFami, Maxthon z kilkudziesiacioma zaladowanymi stronami, TotalCommander, Miranda, Thunderbird, Windows Media Player, ACDSee, CDBurner, iTunes, TextPad, FlashFXP, FlashGet... i kurna jeszcze 2 GB wolnego bylo.
    Stig odpalic to je tez moge wszystko i komp mi bedzie dzialal tylko pytanie jest jak szybko? jesli ktos lubi obrabiac zdjecie 45min to prosze bardzo droga wolna...moj komp w tej chwili przeznacza 3GB tylko i wylacznie na CS'a i to sie sprawdza. panoramke z 6 tiff'ow sklada mi w niecala minute, pozniej praca z plikiem 380mb lub wiekszym (tu mam na mysli juz warstwy) delikatnie muli. oczywiscie mam wlaczone iTunes i kilka innych aplikacji (ale one pracuja w tle i nie pozeraja ram'u)
    tak czy siak 8GB do pracy ze zdjeciami wydaje sie akuratnie, 16GB to tak na wyrost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    Stig odpalic to je tez moge wszystko i komp mi bedzie dzialal tylko pytanie jest jak szybko?
    Tak szybko jak mu na to pozwoli sprawnosc systemu pamieci -- samych kosci, kontrolera pamieci, itd. Niemniej co to ma do tego co napisalem w odpowiedzi na Twoja informacje, ze "CS bierze tyle ile jest dostepne w kompie"?

jesli ktos lubi obrabiac zdjecie 45min to prosze bardzo droga wolna...moj komp w tej chwili przeznacza 3GB tylko i wylacznie na CS'a i to sie sprawdza.
    CSa czy Photoshopa? Jak na razie przydzial pamieci to mozna tylko w Photoshopie ustawic, a CS to jest Creative Suite, czyli generalnie pakiet.
    Moj Photoshop ma przydzielone 60% czyli 4,33 GB, wiec tym bardziej nie dziala wolniej od Twojego. I na takiej wlasnie konfiguracji nie dalo sie go zatkac (spowolnic pracy).

tak czy siak 8GB do pracy ze zdjeciami wydaje sie akuratnie, 16GB to tak na wyrost
    Spokojnie mozna i na 4 GB. Pracowalem tak przez miesiac, zanim przyszla nowa para (jedna z zamowionych okazala sie walnieta). Nic sie nie zatykalo, a pracowalem tez z duzymi projektami (przy ktorych zdjecia 16bit/ch z dslrow, to jakies po*******ki). 8 GB to w zasadzie w tej chwili jest dla hmm... swietego spokoju. Zeby to zatkac, to trzeba chyba robic wilowarstwowe PSDki pod bilbordy 300 DPI.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig dobrze napisał, zamiast pakować się w 16GB pamięci wolałbym szczerze mówiąc zakupić sobie SSD na system.

Domyślnie

Panowie, widzę że wątek zaczyna przybierać formę jak w tym autorstwa agape... a dla mnie to i tak czarna magia po części Więcej konkretów proszę (przykładów co kupić do kwoty 2k za całość)

Przyjmijmy, że na początek stawiam na 4GB, może kiedyś się dokupi.

Domyślnie

Moim zdaniem
    płyta - ASUS P5Q DELUXE, - ok 500
    procesor - CORE2 QUAD Q9400, - ok 600
    ram - 2X2GB DDR2 1066(np. Patriot), - ok 300
    dyski SATA - WD 500G GREEN POWER 32MB + ewentualnie drugi 160G(jak zdobędziesz) na system i
    programy - ok.400
    grafika PCI-E - ATI Radeon 128bit/256-512mb marki ASUS, SAPPHIRE, GIGABYTE może być z pasywnym
    chłodzeniem, i dwoma DVI (wygoda pracy na dwóch monitorach)
    np.Asus Radeon Hd3650 512MB DDR3 128bit(EAH3650 SILENT/HTDI/512) - ok 200-300
    zasilacz 450-500w - dobrej marki (ja używam Chieftec) - ok. 200-250
    Reszta- buda, DVDRW, FDD, - ok. 200
    jeżeli win7 pro 64bit - to jeszcze 500.

Taki zestaw na pewno posłuży ci długo do użytku domowego - nowe technologie i3, i5, i7 można sobie na razie
    darować, to jest jak z cenami nowych zabawek foto - za pół roku będziesz sobie pluł w brodę że tyle straciłeś.
    I nie myśl że inwestując w nowe platformy, za dwa miechy nie okaże się że do płyty za którą wybuliłeś 1k ,
    nie robią już procków .

Pozdrawiam,
    D300, AF-S 24-70/2.8, AF-S 300/4, AF-S VR Micro-Nikkor 105/2,8, TC-17EII, TC 300DG 1.4X, SB-800, OLYMPUS C-7070, Fuji X10

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów