znam kilka osob, ktore zmienily d200 na d90 i sa bardzo zadowolone. Sam tez myslalem na d200, ale z racji tego ze to moja pierwsza puszka (cyfra) to chcialem kupic nowke i jestem bardzo zadowolony![]()
Szukaj
znam kilka osob, ktore zmienily d200 na d90 i sa bardzo zadowolone. Sam tez myslalem na d200, ale z racji tego ze to moja pierwsza puszka (cyfra) to chcialem kupic nowke i jestem bardzo zadowolony![]()
Ja tylko dodam, że tu na forum pojawiały się zdjęcia z d200 z trudnych warunków (sport, hala) i bywały takie z iso 1600 z super jakością obrazka, trzeba tylko pamiętać, żeby doświetlić bo jak niedoświetlisz to nawet szum 640 przeszkadza.
Co mi po małych szumach jak AF się pomyli?
Jak wywołasz super obrazek to nawet z szumem się obroni, a z nietrafioną ostrością już trudniej - musisz wmawiać, że tak chciałeś (:
Poza tym nigdy nie przewidzisz czy aparatu nie strąci twoja pociecha albo czy torba, w którym jest nie spadnie na ziemię.
Mogliby tylko ten filtr aa dać słabszy bo w jpegach czasem mydli.
Aha, AWB zwłaszcza przy pochmurnej pogodzie - miodzio!
"Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm
AWB w D200 miażdży - to faktpraktycznie mogli zrezygnować z innych ustawień bo AWB się praktycznie nigdy nie myli - przy pochmurnej pogodzie jak na razie nie widziałem nic co by mogło mu dorównać
![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
D200 jak juz ktos kiedys wspomnial zieleni troche ale wspolnie z NXem to niejest problem.
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
D200 rok goscił u mnie i gdyby nie przesiadka na pełna klatkę to długo bym nim focił, nie lubię małych aparacików zabawek![]()
ja sie zaczynam zachwycać ta puszką!
ale dziwi mnie, że na przykład dziś na giełdzie są 4 puszki d200 i małe zainteresowanie nimi! kupujcie ludzie, nie bedziecie żałować!
Bo D200 to bedzie taki rodzynek jak E1 w Olympusie.
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
Powiem ci tylko tyle ze najpierw się przymierz do d90 zanim kupisz bo jest moim zdaniem bardzo nieporęczna. mi wogole nie pasowała do rąk. a tak swoją drogą jesli będziesz miec dobrą szklarnię to nawet z d200 nic ci nie bedzie przeszkadzało a pamiętaj ze jest to aparat z seri Dxxx. D90 jest aparatem moim zdaniem dla ludzi lubiących dużo nowości i gadżetów filmy itp.
System "C"
Darkness a nie lepiej używać analoga przecie cyfra to dla gadzeciarzy jest. Nie ma szkła które w takiej samej cenie za body+szklo pozwoli uzyskać takie same efekty na d200 jak na d90 przy iso 3200.
Sam przesiadłem sie z d90 (matryca jak w d200) na d300s. Mogłem na d90 ale do sportu potrzebuje większego fps, lepszego AF i krótsze czasy tez sie przydadzą. gdyby nie to brałbym d90.
Nikon
Skontaktuj się z nami