Wrzucam jedno, mój "najczęściej poważny" syn- do oceny foto, syn nie) A poważnie- poproszę o "miażdżącą" krytykę, jak zawsze
)
1.
Szukaj
Wrzucam jedno, mój "najczęściej poważny" syn- do oceny foto, syn nie) A poważnie- poproszę o "miażdżącą" krytykę, jak zawsze
)
1.
bardzo ładnie oczęta. ogladam na lapku więc u mnie jest na granicy przepału, ale jak wiadomo lapek podkręca kontrast, więc chyba jest izi. fajnie kompozycyjnie i nawet kadr mi pasuje. ino troche cos na górze bym dodal. ale tyćke, bo coś mi tu zgrzyta. ale praca fajna, choć dół buzi nieco przerysowany. nie podchodź tak blisko![]()
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Czy po wrzuceniu do PS i sprawdzeniu kroplomierzem - wykres RGB pokazuje w miejscu białych plam wynik 255/255/255? Jeśli tak, to część twarzy wyjarałeś kontrastem, albo nieumiejętną postprodukcją w PS/LR czy jak to tam nazwał... ostrość na oczy to chyba nie wszytko... Poza tym sympatico...
A jak pokazuje 254/255/256 to tez cos zle zrobil?
Jesli ocena zdjecia ma sie opierac na wykresie z PSa to ja sie poddaje. JA patrze na monitor i mimo tego ze monitor lipny bo pracowy to nie widze tu zadnych problemow z jaraniem badz jego brakiem
Przerysowanie ciutke widac ale m/z nie przeszkadza to w odbiorze calosci jako przyjemnego potreciku
Zdjęcie - jak napisałem wyżej jest sympatyczne - nie zmienia to faktu, że w pewnych miejscach jest wypalone i zlewa się z tłem... Wydruk w nawet małym formacie pokaże to boleśnie... Wiem, bo sam się o tym przekonałem...![]()
Hej- idąc za ciosem- sprawdziłam w PS kroplomierzem białe plamy)-nie ma nigdzie wyższej wartości niż 251- jeśli to aż tak istotne jest
) Może jednak rzeczywiście wyglądać na przepał, zwłaszcza, że prawa strona zdjęcia jest jaśniejsza. Ale obiecuję poprawę w tym względzie
) Niestety mój stary wysłużony laptop ma zawrotną głębię koloru, więc nie spieram się wcale, że coś może wyglądać inaczej niż mi się wydaje
)
Poza tym, rzeczywiście trochę przerysowałam dół, za blisko podeszłam odrobinkę)
Ale nie wypada mi podziękować za uwagi, jest to dla mnie skarbnica wiedzy) Pozdrawiam:::
Skontaktuj się z nami