Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zadumany...

Domyślnie Zadumany...

Wrzucam jedno, mój "najczęściej poważny" syn- do oceny foto, syn nie) A poważnie- poproszę o "miażdżącą" krytykę, jak zawsze)

1.

Domyślnie

bardzo ładnie oczęta. ogladam na lapku więc u mnie jest na granicy przepału, ale jak wiadomo lapek podkręca kontrast, więc chyba jest izi. fajnie kompozycyjnie i nawet kadr mi pasuje. ino troche cos na górze bym dodal. ale tyćke, bo coś mi tu zgrzyta. ale praca fajna, choć dół buzi nieco przerysowany. nie podchodź tak blisko
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Czy po wrzuceniu do PS i sprawdzeniu kroplomierzem - wykres RGB pokazuje w miejscu białych plam wynik 255/255/255? Jeśli tak, to część twarzy wyjarałeś kontrastem, albo nieumiejętną postprodukcją w PS/LR czy jak to tam nazwał... ostrość na oczy to chyba nie wszytko... Poza tym sympatico...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Czy po wrzuceniu do PS i sprawdzeniu kroplomierzem - wykres RGB pokazuje w miejscu białych plam wynik 255/255/255? Jeśli tak, to część twarzy wyjarałeś kontrastem, albo nieumiejętną postprodukcją w PS/LR czy jak to tam nazwał...
    A jak pokazuje 254/255/256 to tez cos zle zrobil?

Jesli ocena zdjecia ma sie opierac na wykresie z PSa to ja sie poddaje. JA patrze na monitor i mimo tego ze monitor lipny bo pracowy to nie widze tu zadnych problemow z jaraniem badz jego brakiem

Przerysowanie ciutke widac ale m/z nie przeszkadza to w odbiorze calosci jako przyjemnego potreciku

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Zdjęcie - jak napisałem wyżej jest sympatyczne - nie zmienia to faktu, że w pewnych miejscach jest wypalone i zlewa się z tłem... Wydruk w nawet małym formacie pokaże to boleśnie... Wiem, bo sam się o tym przekonałem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    A jak pokazuje 254/255/256 to tez cos zle zrobil?
    Wtedy zapytam jak to zrobił :P

Jesli ocena zdjecia ma sie opierac na wykresie z PSa to ja sie poddaje. JA patrze na monitor i mimo tego ze monitor lipny bo pracowy to nie widze tu zadnych problemow z jaraniem badz jego brakiem
    Przepał jest, ale to nie jest zabawa kto pierwszy znajdzie wypalone miejsca.

Portrecik IMHO przyjemny. Po prostu przyjemny.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Portrecik IMHO przyjemny. Po prostu przyjemny.
    To też napisałem...

Domyślnie

odbiorze calosci jako przyjemnego potreciku
    Coz za zgodnosc, prawda ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Czy po wrzuceniu do PS i sprawdzeniu kroplomierzem - wykres RGB pokazuje w miejscu białych plam wynik 255/255/255? Jeśli tak, to część twarzy wyjarałeś kontrastem, albo nieumiejętną postprodukcją w PS/LR czy jak to tam nazwał... ostrość na oczy to chyba nie wszytko... Poza tym sympatico...
    Hej- idąc za ciosem- sprawdziłam w PS kroplomierzem białe plamy)-nie ma nigdzie wyższej wartości niż 251- jeśli to aż tak istotne jest) Może jednak rzeczywiście wyglądać na przepał, zwłaszcza, że prawa strona zdjęcia jest jaśniejsza. Ale obiecuję poprawę w tym względzie) Niestety mój stary wysłużony laptop ma zawrotną głębię koloru, więc nie spieram się wcale, że coś może wyglądać inaczej niż mi się wydaje)
    Poza tym, rzeczywiście trochę przerysowałam dół, za blisko podeszłam odrobinkę)
    Ale nie wypada mi podziękować za uwagi, jest to dla mnie skarbnica wiedzy) Pozdrawiam:::

Uprawnienia umieszczania postów