Wybacz ale dla mnie to jest nieporozumienie. I tak, traktuje to zdjecia dokladnie tak jak sam je opisales - przypadkowe. I kompletnie nie rozumiem sensu upubliczniania takich zdjec
Szukaj
Wybacz ale dla mnie to jest nieporozumienie. I tak, traktuje to zdjecia dokladnie tak jak sam je opisales - przypadkowe. I kompletnie nie rozumiem sensu upubliczniania takich zdjec
ja mialem cos innego na mysli.
kiedys na jakims blogu foto, komus bardzo nie podobało sie to co robią fotografowie-artysci prezentujacy zdjecia w ZPAFie (pewnie to widzieliscie bo krążylo), dla przykladu autor wpisu pokazywal serie zdjec oderwanych z kontekstu i łatwo bylo stwierdzic, ze te zdjecia to totalne gniony no bo np. jedno z nich przedstawialo jedynie miske z wodą i kosztowalo 4 tys zł. Ani specjalne kadrowanie, ani specjalne swiatlo: po prostu miska z wodą.
Zdjecia oderwane od kontekstu faktycznie ani nie byly oszałamiajace, ani nie mialy ciekawej kompozycji, ani nie bylo uchwyconej tam ciekawej chwili.
Jednak te zdjecia z pewnego waznego powodu sie bronią i moga byc uznane za dobre (no- przynajmniej przez fotografow artystów) tzn. są konkretnym wyrazem zamiaru autora. Moze wchodzily w sklad wiekszej opowiesci, lub nawiazywaly do czegos, a na pewno cos chcialy przekazac.
I w tym ukladzie: komentarz w postaci słow do tych zdjec jest dopelnieniem i calosc sie broni.
Dlatego wlasnie napisalem- ze jedno twoje zdjecie to jeszcze malo aby stwierdzic z calą pewnoscią na ile to bylo przypadkowe a na ile zamierzone.
tzn teraz juz wiemy ze bylo przypadkowe no bo nie "dorobiles" do tego przekonujacej ideologii
no ale to nic nie zmieniapadlo moze akurat na ciebie.
no wywolalo dyskusje, no ale poległeś. tzn. byl czas na obrone swojego zdania, wizji ale sie nie udalo- wiec juz wiemy ze to pstryk przypadkowy i tyle, chcialbym tylko wiedziec co kierowalo Tobą aby to pokazac?
tzn co ci sie w zdjeciu podoba? moze po prostu kochasz tą kobiete i ta twarz budzi w tobie mile emocje.
Ostatnio edytowane przez kroolik ; 18-01-2010 o 11:28
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami