Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał1972 Zobacz posta
    Dziwię się trochę, że mając takie fajne narzędzie jak CLS szukasz rozwiązań radiowych. Tak jak ktoś wcześniej napisał, owszem są fajne systemy radiowe ale za 400 - 500 zł.
    Tylko, że CLS nie działa przy zalożeniu na sabinę softboxa (za "Z pamiętnika lampy błyskowej").

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Herr Mec Zobacz posta
    Tylko, że CLS nie działa przy zalożeniu na sabinę softboxa (za "Z pamiętnika lampy błyskowej").
    Zależy jakiego softboxa, wszystkie reporterskie jakie znam powodują że czujnik lampy jest nie zasłonięty i działać będzie bez problemu.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

A jak bardzo chcesz uniknac "kompletnie " blysku lampy wbydowanej to zostaje jeszcze zakup SU-800 Ale zakup jej bedzie boleć

Domyślnie

Ostatnio na Allegro pojawił się taki wynalazek, lampa błyskająca w podczerwieni. Wyzwala podobno fotocele.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

jest jeszcze coś takiego jak klapka zasłaniająca lampę na body ( zapomniałem jaki ma symbol) nie widać wtedy błysku lampy plus zwiększa się zasięg cls-a ( podobno) mam ją i korzystam.
    D600+D300+ N24-70 2.8 - marzenie spełnione,N70-200 2,8 VRII - kolejne marzenie spełnione S10-20 3,5+S85 1,4+N35 1,8 + SB600+SB800+SB900+HOYA SLIM polar+parasolki,statywy,radioodpalacze....itp.

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

A nazywa sie ten gadzet SG-3ir

Domyślnie

Właśnie mi uświadomiliście ze moją D40x mogę wyzwolić sb 900. A tak szukałem tego w instrukcji... chyba słabo czytam ze zrozumieniem :P Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Herr Mec Zobacz posta

Wybacz, ale to jest czysta herezja. Jeszcze mis sie to nie zdarzyło, ani z su-800, ani z popup'em.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomik34 Zobacz posta
    jest jeszcze coś takiego jak klapka zasłaniająca lampę na body ( zapomniałem jaki ma symbol) nie widać wtedy błysku lampy plus zwiększa się zasięg cls-a ( podobno) mam ją i korzystam.
    A dla czego miałby sie zwiekszac? Lampa wbudowana blyska przeciez tak samo, z tym, ze panel filtujr swiatlo i przepuszcza tylko podczerwien.

Wbudowana lampa jest bardzo skutecznym wyzwalaczem , dzialającym i na 30 metrow jak sie wszystko dobrze ustawi.

Domyślnie

z tym zwiększeniem zasięgu to tylko gdzieś wyczytałem . Co do CLS-a to mam mieszane uczucia w moim przypadku miałem problemy np. wczoraj robiąc zdjęcia w pomieszczeniu 18 m2 trzy lampy dwie grupy jeden kanał w takich ustawieniach nie mogłem odpalić SB 900 z parasolką gdy była lekko za mną lub gdy była po mojej prawej stronie wysoko przy suficie - decyzja kupuje radio
    D600+D300+ N24-70 2.8 - marzenie spełnione,N70-200 2,8 VRII - kolejne marzenie spełnione S10-20 3,5+S85 1,4+N35 1,8 + SB600+SB800+SB900+HOYA SLIM polar+parasolki,statywy,radioodpalacze....itp.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów