Close

Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 199

Domyślnie

Czeczota - wybacz starcowi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Ja to wiem i dlatego strasznie mnie dziwi, że w tym wątku zbiera się część osób, żeby tylko odsądzić od czci i wiary. Każdy dokonujący takiego zakupu jest tego świadomy i robi to dobrowolnie i bez przymusu, no chyba, że jest multimilionerem lub kompletnym idiotą. W jednym i drugim przypadku w/w sprzęt, obojętnie czy L czy C czy N zalegnie na półce lub powędruje na allegro.
    Dlatego proponuję przestać zaglądać sobie do kieszeni, komentować sensowność zakupu tudzież oceniać cokolwiek innego, niż efekty pochodzące z wyżej zaprezentowanego zestawu.
    Wtręty o sikaniu po majtkach i gronie fachowców pominę litościwym milczeniem.
    Ja ostatnio na innym forum przeczytałem, że ceny Leica są niemoralne w sytuacji, gdy są ludzie zbierający pieniądze na operacje ratujące życie.

Z drugiej strony nie powinniśmy się dziwić. Nim wynaleziono internet tacy osobnicy chodzili z ostrymi przedmiotami i rysowali karoserię samochodu sąsiada, który w oczach szkodnika był dorobkiewiczem i złodziejem. Przecież każdy kto ma więcej od nas jest złodziejem. Prawda?

Idiotów matka ziemia płodzi w ilościach, których dyktatorzy nie są w stanie jest zwrócić.
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Czeczota - wybacz starcowi
    No nie wiem, czy mnie przelicytujesz wiekiem.
    Dla mnie ważne jest, że jeszcze pamiętam, jak się nazywają: Noctilux, Summicron i... Alzheimer...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remek Zobacz posta
    Spiritwood - zakończę na tym ... moje wtręty natury socjologicznopsychologicznej - to nazywa się polski grajdołek. Wrzuć wątek o NL w US ... reakcja będzie taka, że każdy będzie chciał wiedzieć jak najwięcej, będą szukać z zainteresowaniem odpowiedzi na swoje pytania - genetyczne poszukiwanie wiedzy. W Polsce ... nie tylko w zakresie fotografii jest inaczej - lepiej to ... i mimo, że nikt nie prosił doradcy znajdą się sami. Koniec off-topa z mojej strony. Czekam na kolejne zdjęcia z NL. Wrzucę jeszcze mój ulubiony blog, który odwiedzam codziennie by sobie pooglądać więcej: http://raffee.blogspot.com/

Pozdrawiam
    Remek
    Masz rację. Ale również w tym samym US spójrz na odpowiedzi jakie dostaniesz: fajnie, stary. gratuluję zakupu. świetnie, że Ci się udało. pokaż zdjęcia. pokaż więcej zdjęć.
    U nas zawsze przybiera to formę depresyjno-zazdrosną nie wiedzieć tak na prawdę o co. O chwilę cudzej radości? Czemu mu tak fanatycznie ciągniemy siebie na wzajem w dół zamiast wypychać się do góry?

Masz rację - koniec off topa.

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    No nie wiem, czy mnie przelicytujesz wiekiem.
    Może i nie - tak mi się wymskło Biologiocznie już mi pewnie bliżej, niż dalej

eM - ej - ar - aj - ou gimme more, em - ej - ar - aj - ou, gimme mo' gimme mo'

.
    Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 05-01-2010 o 22:56

Domyślnie

fajnie, stary. gratuluję zakupu. świetnie, że Ci się udało. pokaż zdjęcia. pokaż więcej zdjęć.
    tak jest na calym cywilizowanym swiecie.
    U nas zawsze przybiera to formę depresyjno-zazdrosną nie wiedzieć tak na prawdę o co. O chwilę cudzej radości? Czemu mu tak fanatycznie ciągniemy siebie na wzajem w dół zamiast wypychać się do góry?
    neistety polakom szczegolnei mlodym bardzo ciezko zniesc czyjs sukces/slawe/zakup nieosiaglanego sprzetu.
    niestety stara modlitwa "zeby sasiadowi wszystkie owce wyzdychaly" jest wciaz najpopularniejsza odmawiana rano, w poludnie i wieczorem.

mario - olej ignorantow, pokazuj zdjecia... przyjemnosc ogladania obrazkow z takiego szkla w rekach kogos kto w dodatku umie go uzywac bedize podwojna.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

jestem za. Zresztą cały czas i całym sercem.
    Mario, dawaj!

Pozdrawiam
    Pat
    Fuji X100 i głód ulicy

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remek Zobacz posta
    No cóż - bokeh na Zeiss 35 f/2 był niespokojny, teraz na Leica Noctilux f/1 też kaszaniasty ... chyba jednak Polacy powinni projektować optykę i ją robić bo ani inżynierowie Leica ani Zeissa nie zdali egzaminu wstępnego z zasad projektowania obiektywów. A tak na prawdę cała fotografia i odbiór obrazu to subiektywne odczucia. Część to również wrażliwe i sprawne, czy wyćwiczone oko, które potrafi wychwycić niuanse i urok optyki, które oprócz płaskiego obrazu widzi coś więcej. I tak jedni mają oko jak ręce drwala i porównają arcydzieło optyki do plastikowego nikkora 35 mm drudzy wychwycą to coś od razu. Jestem przekonany, że wielu dało by się pokroić za ten drżący bokeh w Noctiluxie f/1 jak i ten w 0.95 bo to ... taki charakter optyki Leica, charakterystyczny bo jak twierdzą koneserzy tego sprzętu (a jest ich spooooro na świecie - wszyscy jak widać się mylą i iwestują w szmelc) niespotykany w innych systemach (ponoć są w stanie bezbłędnie rozpoznać zarówno obiektyw jak i rozróżnić Leicę od innych). To tylko tyle chciałem powiedzieć i czekam na kolejne zdjęcia z tego przepięknego zestawu.
    Koledzy ja rozumie że wy chcecie sie dowartościować.
    Ale dlaczego jak sie komuś estetyka z tego obiektywu nie podoba, to od razu wyzywacie go od drwali, nieukow, tempakow itp (pozbierane z różnych wypowiedzi), na dodatek wmawiając arbitralnie każdemu że Jaguar z '56 jest bezwzględnie i w każdych warunkaach lepszym samochodem od Skody.

Ponoc to forum o sztuce, a jej odbiór jest subiektywny.
    Czy już mówienie że coś jest be, bo SIĘ PO PROSTU NIE WIDZI z takich czy innych względów jest zakazane
    w imię ZAKONU ŚWIĘTEJ LEJKI I JEJ WIERNEGO RYCERZA NOCTILUXA I GIERMKA NOKTONA???

Z aparatami jak z babami - jeden woli blondynki, drugi brunetki, a trzeci łyse i płaskie i jeśli ta trzecia jest dla osobnika X najpiękniejsza, to wy mu na siłe chcecie wmówić że jest brzydka jak świat a on sie nie zna.
    Może to troche skrajny przykład ale dobrze obrazuje ;]

Ja po raz któryś napiszę: to szkło daje ciekawe obrazki, w specyficznych okolicznościach jest pewnie niezastąpione.
    Ale może nie każdemu to po prostu podchodzi, nie każdy to kocha i ma ochote dokonać grzesznych aktów na sobie myśląc o Noctiluxie.
    A dla mnie to jest ciekawe, ba, na swoj sposób zjawiskowe dzieło optyki, ale jest jedną z opcji a nie ołtarzem.

Jak komuś pasuje i lubi to fajnie, ale nie róbcie to krucjaty mieczami i ogniem.

A że cena jest jaka jest, to bronicie świętości jak berety ojca dyrektora ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sibelio Zobacz posta
    Koledzy ja rozumie że wy chcecie sie dowartościować.
    A że cena jest jaka jest, to bronicie świętości jak berety ojca dyrektora ;]
    a ja mam delikatne wrazenie ze nagonka jest w druga strone.. bo wiekszosc postow jest w stylu:
    "co ? tyle kasy za taki badziew? zwykla 50tka za 500pln zrobi sie to samo"
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

hej.
    Skoda ma tyle wspólnego ze sztuką, co Andrzej Lepper z Olofem Palme.
    Przeczytaj wątek od początku i spróbuj dociec, kto komu zaczął prawić wstręty i dlaczego.
    Porównanie aparatów i bab nawet mnie rozbawiło... Zapachniało "Swojskim Jadłem"

Pozdrawiam
    Pat

sailor - fajny wpis w stopce, ubawiłem się
    Fuji X100 i głód ulicy

Domyślnie

sibelio - dla mnie napisałeś posta roku.

Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów