Czeczota - wybacz starcowi![]()
![]()
Szukaj
Ja ostatnio na innym forum przeczytałem, że ceny Leica są niemoralne w sytuacji, gdy są ludzie zbierający pieniądze na operacje ratujące życie.
Z drugiej strony nie powinniśmy się dziwić. Nim wynaleziono internet tacy osobnicy chodzili z ostrymi przedmiotami i rysowali karoserię samochodu sąsiada, który w oczach szkodnika był dorobkiewiczem i złodziejem. Przecież każdy kto ma więcej od nas jest złodziejem. Prawda?
Idiotów matka ziemia płodzi w ilościach, których dyktatorzy nie są w stanie jest zwrócić.
...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...
...życie, to podróż, nie cel...
Masz rację. Ale również w tym samym US spójrz na odpowiedzi jakie dostaniesz: fajnie, stary. gratuluję zakupu. świetnie, że Ci się udało. pokaż zdjęcia. pokaż więcej zdjęć.
U nas zawsze przybiera to formę depresyjno-zazdrosną nie wiedzieć tak na prawdę o co. O chwilę cudzej radości? Czemu mu tak fanatycznie ciągniemy siebie na wzajem w dół zamiast wypychać się do góry?
Masz rację - koniec off topa.
Może i nie - tak mi się wymskłoBiologiocznie już mi pewnie bliżej, niż dalej
eM - ej - ar - aj - ou gimme more, em - ej - ar - aj - ou, gimme mo' gimme mo'
.
Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 05-01-2010 o 22:56
tak jest na calym cywilizowanym swiecie.
neistety polakom szczegolnei mlodym bardzo ciezko zniesc czyjs sukces/slawe/zakup nieosiaglanego sprzetu.U nas zawsze przybiera to formę depresyjno-zazdrosną nie wiedzieć tak na prawdę o co. O chwilę cudzej radości? Czemu mu tak fanatycznie ciągniemy siebie na wzajem w dół zamiast wypychać się do góry?
niestety stara modlitwa "zeby sasiadowi wszystkie owce wyzdychaly" jest wciaz najpopularniejsza odmawiana rano, w poludnie i wieczorem.
mario - olej ignorantow, pokazuj zdjecia... przyjemnosc ogladania obrazkow z takiego szkla w rekach kogos kto w dodatku umie go uzywac bedize podwojna.
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
jestem za. Zresztą cały czas i całym sercem.
Mario, dawaj!
Pozdrawiam
Pat
Fuji X100 i głód ulicy
Koledzy ja rozumie że wy chcecie sie dowartościować.
Ale dlaczego jak sie komuś estetyka z tego obiektywu nie podoba, to od razu wyzywacie go od drwali, nieukow, tempakow itp (pozbierane z różnych wypowiedzi), na dodatek wmawiając arbitralnie każdemu że Jaguar z '56 jest bezwzględnie i w każdych warunkaach lepszym samochodem od Skody.
Ponoc to forum o sztuce, a jej odbiór jest subiektywny.
Czy już mówienie że coś jest be, bo SIĘ PO PROSTU NIE WIDZI z takich czy innych względów jest zakazane
w imię ZAKONU ŚWIĘTEJ LEJKI I JEJ WIERNEGO RYCERZA NOCTILUXA I GIERMKA NOKTONA???
Z aparatami jak z babami - jeden woli blondynki, drugi brunetki, a trzeci łyse i płaskie i jeśli ta trzecia jest dla osobnika X najpiękniejsza, to wy mu na siłe chcecie wmówić że jest brzydka jak świat a on sie nie zna.
Może to troche skrajny przykład ale dobrze obrazuje ;]
Ja po raz któryś napiszę: to szkło daje ciekawe obrazki, w specyficznych okolicznościach jest pewnie niezastąpione.
Ale może nie każdemu to po prostu podchodzi, nie każdy to kocha i ma ochote dokonać grzesznych aktów na sobie myśląc o Noctiluxie.
A dla mnie to jest ciekawe, ba, na swoj sposób zjawiskowe dzieło optyki, ale jest jedną z opcji a nie ołtarzem.
Jak komuś pasuje i lubi to fajnie, ale nie róbcie to krucjaty mieczami i ogniem.
A że cena jest jaka jest, to bronicie świętości jak berety ojca dyrektora ;]
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
hej.
Skoda ma tyle wspólnego ze sztuką, co Andrzej Lepper z Olofem Palme.
Przeczytaj wątek od początku i spróbuj dociec, kto komu zaczął prawić wstręty i dlaczego.
Porównanie aparatów i bab nawet mnie rozbawiło... Zapachniało "Swojskim Jadłem"
Pozdrawiam
Pat
sailor - fajny wpis w stopce, ubawiłem się![]()
Fuji X100 i głód ulicy
Skontaktuj się z nami