Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Tytus

Domyślnie Tytus

Witam wszystkich, po dość długim okresie przeglądania forum, postanowiłem się w końcu zarejestrować i pokazać kilka swoich zdjęć. W ciągu mojej niezbyt długiej "kariery" (ha, a to dobre!) fotograficznej nie skierowałem się jeszcze szczególnie w strone konkretnej dziedziny - robię trochę tu i tam, kiedy najdzie mnie natchnienie

Na pierwszy ogień pójdzie w takim razie przyroda, w postaci mojego psa Tytusa. Po zdjęciach jedźcie śmiało, każde zarówno obiektywne jak i subiektywne odczucia będą dla mnie wskazówką. Co do psa, to przecież wiadomo, że jest najpiękniejszy na świecie, więc po co ktoś miałby go krytykować

1.
    2.

Domyślnie

Fajny piesio ale za ciemno.

Domyślnie

Jak zobaczyłem tytuł, to myślałem, że będzie małpa

Domyślnie

Bravo
    D700 D810 N AF 17-35 D F2.8 S HSM 70-200/f2.8 S 2x DG APO N 24-70/f2.8 EX , Mz 58 AF-1 Pentax Super A
    Portfolio

Domyślnie

Jak na początek to według mnie nie jest źle, nie robie domowych, więc niech lepiej inni się wypowiedzą.
    Jeśli mógłbym coś doradzić to tylko to, że dobrze jest się skupić na jednej dziedzinie, przynajmniej z początku, fotografia to trudna dziedzina sztuki a i obiektywy nie są tanie, prawie każda dziedzina wymaga innego sprzętu, od plecaka poprzez ubranie aż do obiektywów.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mi1980 Zobacz posta
    Jak zobaczyłem tytuł, to myślałem, że będzie małpa
    A ja że Titus z Acidów

Domyślnie

Dzięki wszystkim za wypowiedzi.

Co do kwestii że "za ciemno" : za ciemno w sensie że utrata szczegółu tu i tam, czy że całość za ciemna (bo czarny pies na czarnym tle) ?

Zbysior : dzięki za radę, zamierzam się do niej zastosować, zwłaszcza że nie jesteś jedynym, który wyznaje taką zasadę. Po prostu jeszcze się nie zdecydowałem, wiele bym chciał, a jak sam piszesz możliwości są ograniczone.

Co do małpy i Drinkersów : niestety ani małpą, ani Titusem nie dysponuje. Tło historyczne : pies ma imię po małpie, Drinkersów nie lubi (jak tylko mu puszczam zaraz wychodzi z pokoju). Uprzedzając pytania : Tytusa Wojnowicza mu nie puszczałem.

Domyślnie

Ciemno, gdyż całe zdjęcie jest ciemne. Powiedział bym, że wesoły piesek na mrocznym zdjęciu.

Domyślnie

Kadr w jedynce chyba jednak za bardzo w prawo, jak dla mnie nie za ciemne, ale kontrast drugiego mi się bardziej podoba
    Dwójce bym dał większą GO i trochę światła z prawej: gubisz szczegóły i masz po prawej głęboki cień.
    Poza tym, pies to ogon, jeśli Tytus ma takowy, to warto go na zdjęciu pokazać, jeśli ma króciutki, to znaczy się czepiam.
    Ja Amator

Domyślnie

Dzięki.

Pinokio : Faktycznie, wyszło dość mrocznie. W moim zamierzeniu było raczej elegancko,ale cóż, taki los.

Stappa11 : Co do światła z prawej na dwójce masz jak najbardziej rację, na przyszłość bardziej zadbam o równomierność. Co do GO, to sam nie wiem - być może byłoby lepiej, trzeba by sprawdzić. Co do ogona, to niestety jest krótki - Tytus nie załapał się na nową doktrynę nie obcinania sznaucerom ogonów, nad czym obaj (i ja i on) bolejemy.

Uprawnienia umieszczania postów