Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie NX2 Watch Points

Witam,

Ostatnio przeglądałem instrukcje do NX2 i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie do czego służą wachpointy na palecie histogramu. Dokładnie chodzi mi o praktyczne zastosowanie tego narzędzia i w jakich okolicznościach sie je wykorzystuje. Czy ktoś z Was potrafi mi pokazać takie zastosowanie na przykładzie?

Przy okazji: Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku i Wielu Udanych Zdjęć życzę!

Domyślnie

Choćby po to aby obserwować co się dzieje z poszczególnymi składowymi RGB w trakcie dokonywanych korekt czy do próbkowania kolorów.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

ja to rozumiem, z tym że niepotrafie sie tym narzędziem posługiwać i nie bardzo wiem jak i kiedy z niego korzystać, dlatego przydałby mi sie jakiś konkretny przyklad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crisder Zobacz posta
    ja to rozumiem, z tym że niepotrafie sie tym narzędziem posługiwać i nie bardzo wiem jak i kiedy z niego korzystać, dlatego przydałby mi sie jakiś konkretny przyklad
    wstawiasz watchpointy na miejsca które mają mieć określony, zachowany kolor (np. suknia o specyficznym kolorze, w zdjęciach produktowych chcesz aby logo producenta miało zachowany kolor etc., lub chociażby skóra ludzka aby nie leciała w czerwienie/ zółcie "nikonowskie") i podczas zmian globalnych (nie u-pointami) widzisz jak się zmieniaja i możesz reagować
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Uprawnienia umieszczania postów