Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Adapter i holder możesz śmiało kupić nieoryginalny. Byłem ostatnio w RaysFoto i jest to w zasadzie ten sam plastik. Różnica w cenie niby nie znaczna, ale dołożyłem parę złotych i dokupiłem dodatkowy filtr.

Jeśli chodzi o sam filtr to zdecydowałem od razu, że kupię Hitecha. Ten temat nie raz już był na forum omawiany i chyba nie ma sensu kupować tanich zamienników tylko po to żeby się przekonać, że potrzebujesz coś lepszego.

Domyślnie

niczym nie zastąpisz polara. A w systemie Cokin jest filtr polaryzacyjny wkładany do holdera.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    niczym nie zastąpisz polara. A w systemie Cokin jest filtr polaryzacyjny wkładany do holdera.
    Niestety nie jest on najwyższych lotów. Jeśli chodzi o polar ja polecałbym kupić tradycyjny — nakręcany, np. Marumi.

Co do Hi-Tech'a. Też używam filtrów tego producenta, ale Cokinowskie też najgorsze nie są... a jednak tańsze.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hepihipi Zobacz posta
    Tutaj masz fotę zrobioną z użyciem hitecha (nie pamiętam tylko czy to był 0,9 czy 1,2. Niestety na Krecie nie znalazłem żadnej chmurki :/)
    A tutaj fotki z podróbą za 30 zeta :
    Widać wyraźny różowy zafarb :/ Ja go więcej na pewno nie założę.
    Wyraźnie widać na zdjęciu z Krety przeniebieszczone niebo a na zdjęciu z krossu - pełno rudego kurzu.
    Zdjęcia zupełnie nieporównywalne, w obu wypadkach brak obojętnych szarości, które mogłyby coś sugerować. Trudno mieć pewność, że mają prawidłową równowagę barwną. Gdyby chociaż każde zrobiono raz z jednym raz z drugim filtrem...
    Ale dziękuję za pokazanie zdjęć pod "dydaktycznym" pretekstem.

Domyślnie

Jasne. Moje zdjęcia nie sa z jakiś testów mocnych, chciałem tylko pokazać dla przykładu. Według mnie i tak widać ten różowy zafarb

Co do Krety to zgadzam się że przeniebieszczone, pierwszy raz robiłem Hitechem i założyłem 1,1. Trochę za mocny.
    Na Krosie kurz jest jedynie za kołami motocykli. To wejście w pierwszy zakręt, więc jeszcze nie unosił się wszędzie.

Mam jeszcze trochę zdjęć z obu połówek, ale nie wstawiałem żeby nie zaśmiecać. To co pokazałem powinno wystarczyć Generalnie nikomu nie każę kupować Hitecha. Po zakupie takiej połowki jak ja miałem, sam każdy zdecyduje, czy chce mieć taki zafarb I nie mówię, że każda tania półówka jest zła, Mi się po prostu nie udało. Nawet patrząć na same filtry widać że Hitech jest faktycznie szary, a ten noname jakiś taki brązowawy
    D80 / MB-D80 / S10-20 4-5.6 / N18-200 VR / N50 1.4 AF / SB-800 / KENKO RINGS / COKIN / SHERPA 750 R Fotografia Bartoszyce

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów