Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    jezeli sie mozna wepchnąc w ten tłum...to poza samym ujeciem, które jest mz za szerokie i góra i dołem, mam takie uwagi:
    - masz tendencje do przeostrzania
    - zapisujesz zdjecia w nieoptymalnym profilu dla www, tracąc przy tym i tak mało wyrazioste barwy
    - nie probujesz wydobyc koloru
    - nie probujesz podkreślic tej sceny swiatłem, jest równomiernie i płasko. Z taką sama uwagą traktujesz kazdy piksel fotki (równomierne rozjaśnianie), podczas gdy w krajobrazie raczej podkreslanie planów powinno odgrywac wiekszą rolę
    To ja sie pod tym podpiszę
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

jezeli sie mozna wepchnąc w ten tłum...to poza samym ujeciem, które jest mz za szerokie i góra i dołem, mam takie uwagi:
    - zapisujesz zdjecia w nieoptymalnym profilu dla www, tracąc przy tym i tak mało wyrazioste barwy
    - nie probujesz podkreślic tej sceny swiatłem, jest równomiernie i płasko. Z taką sama uwagą traktujesz kazdy piksel fotki (równomierne rozjaśnianie), podczas gdy w krajobrazie raczej podkreslanie planów powinno odgrywac wiekszą rolę
    Co ty p....mowisz??
    masz tendencje do....albo masz zly dzien....!
    -fotka nie jest przeostrzona
    -zapisuje w sRGB co byc moze dla ciebie jest "nieoptymalnym" profilem dla www
    -hehe teorie snuc potrafi kazdy, nie byles tam i nie wiesz z czego to bylo wyciagane......daze do takich kolorow jakie mnie sie podobaja.......chmmmm moze tak kalibracja monitora?!?!?
    -hehehehe jak chcesz to sie do wszystkiego przyczepisz.......ja tutaj widze wyrazne oddzielenie planow......
    Na szczescie kazdy moze miec swoja teorie spiskowa.......nawet Ziobro....
    Powodzenia!

Domyślnie

Jak mówiłem - dla mnie jest dobrze i nic bym nie zmieniał

Domyślnie

.............. masz tendencje do przeostrzania
    .........
    Niestety ale ja tez widze przeostrzenie (i to na duzym 19 calowym monitorze) wiec cos jest na rzeczy.
    Lewa strona (linia drzew i krzakow) tez wyciagniete na granicy szumow co jest widoczne i wyglada deczko sztucznie.
    Ogolnie kadr dobry.

Domyślnie

No niestety Kolega w powyższej wypowiedzi ma sporo racji (uwagi z profilem nie rozumiem - chyba lepsze jest dla zwykłego moniora sRGB niż AdobeRGB..). Natomiast odpowiedź Autora na ww. uwagi świadczy o tym iż ma za mało dystansu do swoich prac........
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Bardzo fajnie Ci się odbiło .
    Miejscówa, kadr i kolorki na plus.
    Podoba się .

Domyślnie

piękne odbicie

Domyślnie

Bardzo dobry kadr ,swietne lustrzane odbicie ,kolorki bardzo mi pasuja - to na plus...
    A na minus,(jak niektorzy juz wspominali) ,fotka jest dla mnie troche przeostrzona i widze to u siebie na 26 calowym monitorze ,najwyrazniej w lewej czesci kadru po srodku na tej kepie drzew
    (ponizej zielonego drzewa) i w prawym dolnym rogu ,na kepie trawy.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Natomiast odpowiedź Autora na ww. uwagi świadczy o tym iż ma za mało dystansu do swoich prac........
    u mnie na 22'' full HD nie wyglada to tak ostro ale wezme to pod uwage Co do mojej odpowiedzi to faktycznie troche przesadzilem ale jak zobaczylem wmawianie mi ze zle zapisuje pliki do www to mnie ponioslo Nie zgodze sie rowniez z opinia o kolorach!

Domyślnie

Never mind... Ważne żeby robić zdjęcia dalej.. Wesołych Świąt życze
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów