Szanowny Panie
1. Przeczytałem test na optyczne.pl bardzo dokładnie i nie zgadzam sie z wieloma informacjami tam zawartymi, podobnie jak pare osób udzielających sie w tej dyskusji oraz na forum optyczne.pl. Nie zgadzam sie również ze stwierdzeniami 'obronnymi' że wytykane błędy są nieistotne. Zawsze można twierdzić że np. fakt że brak podswietlenia ekranu statusu LCD jest brakiem dyskwalifikującym aparat, zaś brak takiego LCD w innym aparacie innego producenta już takowym brakiem nie jest. Takich perełek jest duuuuuuuuuuuuzo wiecej w tym tescie.
2. Określenie 'forumowy mądrala' jest moim prywatnym określeniem, a Jacek K. zajmował się tematyką przetwarzania obrazów przez długi czas więc jednak w jego kompetencje wątpię mniej niż testujących z optyczne.pl (szczególnie, że On ma przynajmniej jakies udowodnione tutułem naukowym osiągnięcia, czego o optycznych testerach nie jestem w stanie powiedzieć, bo nijak takiej informacji tam nie mogę znależć). Pozwoli Pan w tym momencie że w trakcie polemiki na tematy naukowe będę się raczej opierał na tym co twierdzi ktoś w naukowych publikacjach (abstrahuję tu od JK) niż pożal się Boże testerzy z optyczne.pl, ktorzy nie zadali sobie nawet trudu sprawdzenia JAKIE FUNKCJE APARAT MA, a JAKICH NIE MA ale zajmują się testowaniem. I w dodatku twierdzą, że zrobili naukowy test.
3. Przyznam że JK troszkę poniosło z określeniami typu IDIOTA, ale taki On już jest - mi w pierwszym kontakcie z nim też się dostało troszkę, ale potem jest już wszystko ok.
4. Na optyczne.pl probowałem się zarejestrowac i wciaz czekam na maila z potwierdzeniem potrzebnym do aktywacji i jakos od prawie dwoch dni sie nie moge doczekac (może jakis problem ze skryptem, albo moj provider uznał to za spam i odfiltrował - nie wiem). Jutro spróbuje ponownie.
Pozdrawiam i zycze milego wieczoru
Erie
PS A teraz powaznie wracam do mojej magisterki z nomen omen... przetwarzania obrazów

.
Skontaktuj się z nami