Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Pytanie o Bracket

Witam serdecznie zakładam nowy post... ale po przeglądnieciu forum nie zauważyłem tego o co mi dokładnie chodzi więc napisze nowy temat
    Pytanie być moze takie "lamerskie" ale niestety coś nie moge znaleśc na niego odpowiedzi... chodzi mi o bracket do lampy błyskowej... widzę na allegro rózne rodzaje "A B C D" czym one sie róznią?
    i tak najważniejsze jak to jest wykorzystywane i do czemu to ma słuzyć ?? jeśli by ktoś miał jakaś strone o tym, artykuł nawet po eng to prosił bym o podanie... opis takich urządzeń bo mnie to ostatnio zaciekawiło
    jeśli to było to przepraszam...
    Pozdrawiam Ł.K.
    Nikon D700 ze szkiełkiem N24-70 2.8 i do tego sabinka SB800
    Zapraszam na LVQE.DIGART.PL )
    ................... http://lvqe.maxmodels.pl

Domyślnie

na gorze jest opcja szukaj jak tam wpiszesz bracket to znajdziesz naprawde sporo do przeczytania

Domyślnie

marszull własnie przegladalem i nie znalazłem tego co by mnie ciekawiło... np czym sie różnią te rodzaje bracketów a dokładnie te Typy... bo do czego służy to już sie dowiedzialem i oglądalem filmik z tego forum

Domyślnie

Ale wczesniej tak napisales:

Cytat Zamieszczone przez lvqe Zobacz posta
    i tak najważniejsze jak to jest wykorzystywane i do czemu to ma słuzyć ?? jeśli by ktoś miał jakaś strone o tym, artykuł nawet po eng to prosił bym o podanie... opis takich urządzeń
    i na te pytanie i czym sie roznia (tak mniej wiecej) masz odpowiedzi w watkach na forum

a czym sie roznia:
    wielkoscia (mozna wieksze i niejze body zamontowac)
    mozliwoscia przekrecania lampy (w jednych lampa jest caly czas w poziomie, w innych pion i poziom)
    i jakosci wykonania
    (tak pokrotce)

Domyślnie

a tak z już między nami to który byś polecał na sam początek "zabawy" z bracketem? C ? D ? jak widzisz posiadam D700 z gripem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lvqe Zobacz posta
    a tak z już między nami to który byś polecał na sam początek "zabawy" z bracketem?
    Ja, (na swój własny użytek i odpowiedzialność) do bracketu nieprędko dojrzeję, temat kadru pionowego rozwiązuję inaczej, dyfuzorem dobre sprawdzającym się również w pionie. Ale to oczywiście nieco inne potrzeby i inne chęci i byc może dla Ciebie nie na temat..
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Osobiście do D300+grip stosuje typ D. Niezła zabawa tylko trzeba śrubki odpowiednio wyregulować.

Uprawnienia umieszczania postów