no jasne, nie ma co robic szopki, złośliwość rzeczy martwych, trzymać kciuki zeby sprawnie naprawilipozdro
Szukaj
no jasne, nie ma co robic szopki, złośliwość rzeczy martwych, trzymać kciuki zeby sprawnie naprawilipozdro
de czysta i szkua
Pozostaje na pocieszenie fakt że kiedyś na innym forum widziałem jak gościowy po 5 dniach padła migawka w C 1Ds MkIII odesłał do serwisu i znów padła po tygodniu więc...2 migawki w 2 tygodnie w takim sprzęcie... jak widać nieszczęścia chodzą parami
jak widać wszystko może paść
![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
W sobotę robiłem zdjęcia na koncercie HEY. I przed koncertem zebrało się tam nas kilku stałych fotoreporterów, większość z Canonami. No i tak chwilę pogadaliśmy, zeszło na sprzęt, kolesie pogapili się na mojego Nikona, westchnęli, że to porządny sprzęt (a na paskach mieli piątki i Marki). Ja na to, że przecież i się psują (Nikony), i serwis nie-ten-tego, na co oni się tylko zaśmiali i powiedzieli, że czytali o naszych problemach, ale że przy ich serwisie to pikuś (nawet nie pan Pikuś). I że gdyby mieli teraz wchodzić w system, to na pewno w system Nikona.
Ot, taka ciekawostka...
Krzysztof Paszkiewicz
Żadna ciekawostka, jestem ucieleśnieniem ich słów. W Canonie pracowałem ładnych kilka lat, ostatnie na jedynkach i piątkach. Zrobiłem teraz to, o czym oni mówili.
Z tego co ja slysze, to Zytnia nie jest taka najgorsza, ponoc daja rade, choc sam nie mialem przyjemnosci korzystac...Na CB wszyscy pisza, ze Zytnia przy Postepu to luksus
Himi, a co dokladnie sklonilo Cie do zmiany systemu?Żadna ciekawostka, jestem ucieleśnieniem ich słów. W Canonie pracowałem ładnych kilka lat, ostatnie na jedynkach i piątkach. Zrobiłem teraz to, o czym oni mówili.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Hahaha, no nie mogę. Jak to jest, że kanoniarze zazdroszczą nikonowcom i odwrotnie?? Trawa z drugiej strony płotu bardziej zielona?
The name of the game is to fill the frame.
Chyba cos w tym jestJa na awaryjnosc nie patrze, bo ta jest zapewne podobna po jednej i drugiej stronie. Patrze za to, ktory system daje mi wiecej pod katem tego, co robie. I chyba tutaj jest glowna roznica miedzy systemami N i C. Nie zajmuje sie reporterka, wiec nie potrzebuje szczelnosci, klatek na sekunde i 51 pol AF. Wazniejszy dla mnie jest sposob obrazowania matrycy i obiektywow, ich swiatlosila oraz plastyka. ISO 50 ma dla mnie wieksze znaczenie niz ISO 25600. Dlatego moge powiedziec, ze 5d oferuje mi wiecej niz D700 za polowe ceny. Te druga polowe ceny moge przeznaczyc np. na 85L zamiast N85/1.4 i nadal mam lepszy obrazek. Tak na to patrze, to mnie interesuje. Wiem, czego potrzebuje i jest to swiadomy wybor. Dlatego nie zazdroszcze Nikoniarzom D700 i 14-24
A tym bardziej nie zazdroszcze im serwisu na Postepu...
![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami