Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turbokolor Zobacz posta
    remnaj 8kl/s i duzo lepsze filmy i to chyba tyle.
    Tylko kolega chillout w ogóle nie wspominał o funkcji kręcenia filmów, za to dużo wspomniał o cechach stricte fotograficznych. Więc raczej szuka dobrego aparatu niż kamery...
    Co do 8kl/s - w standardzie ma 7kl/s, w studiu nie trzeba mu więcej, do reporterki i tak będzie musiał kupić gripa, ze względu chociażby na ergonomię, i będzie miał 8kl/s.

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    ovation - piszesz o D300 - tam niestety tego typu babole sie zdarzaly (trafialy sie egz z problematycznym AF)
    AF, jako taki, działa dobrze, zdarzały się tylko problemy przy korzystaniu ze wspomagania z lampy. Po wyłączeniu wspomagania trafia celnie, nawet w słabym oświetleniu.
    Może w D300s coś się zmieniło.
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 16-12-2009 o 21:34
    nokin 003D # normat 71-05/8.2 # amgis 03/4.1 # rokkin 05/8.1 # rokkin 07-003/5,4-6,5 RV # BS-009

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ovation Zobacz posta
    AF, jako taki, działa dobrze, zdarzały się tylko problemy przy korzystaniu ze wspomagania z lampy. Po wyłączeniu wspomagania trafia celnie, nawet w słabym oświetleniu.
    Może w D300s coś się zmieniło.
    chodzi mi o to, ze w D300 trafialy sie egzemplarze, ktore generalnie mialy mniejsze lub wieksze problemy z AF
    i ludzie uzerali sie z serwisem

natomiast mi sie przez rece przewinely 3 szt D300 i wszystkie byly cacy

w D300s jest poprawa zarowno w kwestii szybkosci jak i pewnosci af (chodzi jak w D3)

Domyślnie

jak nie jestes przekonany, to moze zamiast wkladac kase w podobna puszke, zmien jakies obiektywy?
    puszki przychodza i odchodza a dobre szkla zostaja.
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turbokolor Zobacz posta
    remnaj 8kl/s i duzo lepsze filmy i to chyba tyle.
    gdyby 300s nagrywal tak jak 7d to w teraz bylbym w sklepie i kupowal d300s.
    No właśnie, a autor wątku chce robić zdjęcia...
    Bierz D300s, to wspaniały sprzęt, z rewelacyjnym AF, który Cię nie zawiedzie,
    mocnym body, któremu niegroźne upały i mżawki
    oraz rewelacyjną guzikologią - nie będziesz już musiał odrywać oka od wizjera w najważniejszym momencie,
    żeby przełączyć np. tryb AF.
    Ja nie rozumiem argumentów o jakości obrazka, skoro trzeba najpierw ten kadr złapać - przy wielu okazjach
    taka puszka jak D300s niesamowicie Ci to ułatwi (a czasami po prostu umożliwi - AF w słabym świetle).
    Ja po swoich doświadczeniach nie zastanawiałbym się (zamieniłem D80 na D300, teraz jeszcze dorzuciłem D700 ze względu
    na wysokie ISO i małą głębię ostrości), tyle że ja zarabiam na fotografii.
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

Ja zrobiłem taką przesiadkę, pójdź do sklepu i weź w rękę D300s, potem schowaj D90 do torby i idź do kasy Przynajmniej w moim przypadku tak było

Domyślnie

Tak jak kolega Mikis525 przeszedłem podobną drogę.
    Nichcący dotknąłem D300s w sklepie i tak już zostało a D90
    poszło w komis.
    Posiada on funkcje które z pewnością wykorzystam jak nie
    teraz to w przyszłości ale jedno jest pewne D300s bardzo
    się "klei" do łapek.
    pozdr.

Domyślnie

Wczoraj kupiłem d300s
    Przesiadka z d80

Kupuj i się nie zastanawiaj

Nie znam sie na tych wszystkich technicznych paplaninach ale jak zauważyli koledzy wcześniej jak już dotknąłem d300s to teraz tylko czekam na gripa a d80 leży i czeka grzecznie... jeszcze nawet nie wiem na co

Domyślnie

Masz jeszcze 51 punktów AF i możliwość korekcji FF/BF. Ale to szczegóły drobne dodane do zalet
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeS Zobacz posta
    Masz jeszcze 51 punktów AF i możliwość korekcji FF/BF. Ale to szczegóły drobne dodane do zalet
    Szczerze powiedziawszy, mnie w D90 brakowało tylko tej możliwości korekcji AF.
    Poza tym bardzo mi pasował, autofokus jest sprawny, zwłaszcza z obiektywami AF-S.
    Co do zakupu D300/300s to wolałem...D700.
    Wkładanie matrycy APS-C do tak dużej puszki niespecjalnie mi pasowało, jak już mam targać wielkie body to niech to będzie FX.
    Wiem, wielu powie, ze to nie jest duża puszka, duże to są D3.
    Jednak lustrzanka 35mm kojarzy mi się raczej z czymś wielkości FM-2
    pozdrawiam, Wojtek

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

A ja powiem tobie, za jak ci sie nie spieszy z zakupem nowego sprzeta to dozbieraj troche kasy i kup D700 a wtedy zobaczysz roznice przesiadki z D90! Ja tak zrobilem i nie zaluje ani grosza na ten sprzet

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów