Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Dyfuzor do Nissin Di622

Witam, szukam dyfuzora dedykowanego do nissina di 622. Nie mam na myśli jakiegoś uniwersalnego zakładanego na gumkę i inne wynalazki, ale dopasowany dedykowany do tej lampy. Może ktoś próbował dopasować jakiś od innej lampy?
    Za wszelkie odpowiedzi, z góry dziękuje
    Nikon D70s, Nikon D200, N AF 50 mm 1.8D, N 35 mm F1.8 AF-S DX, N 55-200mm AF-S VR, , Nissin 622, Slik PRO 330DX, Slik MONOPOD 350

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Na Alledrogo jest tego trochę. Pierwszy jaki mi się rzucił w oko: Dyfuzor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zcyber Zobacz posta
    Witam, szukam dyfuzora dedykowanego do nissina di 622. Nie mam na myśli jakiegoś uniwersalnego zakładanego na gumkę i inne wynalazki, ale dopasowany dedykowany do tej lampy. Może ktoś próbował dopasować jakiś od innej lampy?
    Za wszelkie odpowiedzi, z góry dziękuje
    Tu jest moja propozycja

Domyślnie

To ja się pochwalę ostatnim nabytkiem, wydaje mi się, że ma troszkę więcej możliwości niż zwykły plastik, bo mojego "szmaciaka" mogę obracać Tylną ściankę ma wewnątrz w sreberku, więc jakby nie patrzeć, to połączenie dyfuzora i odbłyśnika. Może jestem w błędzie, ale uważam, że daje mi to dodatkowe ustawienie lampy, a mianowicie tak jak na trójce: Kadr pionowy, lampa w górę. Normalnie byłaby krótszym bokiem palnika do obiektu, a wbudowany odbłyśnik jest na dłuższym boku, więc nie przydaje się w pionie. Ze szmaciakiem mam [wg mnie oczywiście] takie samo światełko jak przy kadrze poziomym z lampą w górę, tj dłuższym bokiem do obiektu.

A na ulicy wygląda wieśniacko i ludzie się gapią jak na idiotę "Ty patrz, żal było kolesiowi kasy na dyfuzor, to sobie sam uszył"
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

KaeF jak będziesz miał chwilę to wrzuć fotki z tym "szmaciakiem" i bez. Też się zastanawiam nad takim rozwiązaniem. Właśnie się zastanawiam czy lepiej coś takiego czy jakiś plastik np."pudełko po danio"
    D80 + N50 1.8 + Nissin Di622
    www.zdjeciaslubne.za.pl; Drugie hobby http://www.zegarmistrzwroclaw.pl

Uprawnienia umieszczania postów