Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Domyślnie

Co Ty taki czepialski jesteś? Czytać nie umiesz? Wybitne jest.
    Jacek

Domyślnie

JK - ależ chodziło mi o przecudną dystorsję falistą! Gary nie wierzył mi, że Sigma jest wyposażona w ten ficzer

Domyślnie

Gdzie tu widzisz dystorsję falistą? Toz to jeziorko zafalowało i tyle.
    A swoją drogą to świetne szkło do zbiorników wodnych - dodaje dynamiki.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    GARY!!!! Zgadnij co przepięknie widać na tym zdjęciu!!!!!!!
    Myślałem, że oceniamy w tym wątku obiektyw (Sigma 10-20). W kwestii “konkretnych” opinii o fotce, serdecznie zapraszam na http://plfoto.com/128503/autor.html . Chętnie zapoznam się (także) z zapewne wysokim poziomem twórczości ocenianjących.

Domyślnie

Cóż, zamieściłeś tu link do zdjęcia, które dość wyraźnie obnaża jeden z felerów szkła, które jest tematem tej dyskusji, czyli dystorsję falistą. Nie ma się o co obrażać. A że to wylazło również na Twoim zdjęciu krajobrazu - siła wyższa, ten typ tak ma i tyle.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    JK - ależ chodziło mi o przecudną dystorsję falistą! Gary nie wierzył mi, że Sigma jest wyposażona w ten ficzer
    Przesadzasz. To wina lini brzegowej jeziorka.

Domyślnie

Na dystorsjach falistych sie nie znam, ale faktycznie wyglada to jakos sztucznie. W niczym nie przypomina klasycznej beczki.

A przy okazji male pytanko:
    czy wyzej wymieniona "zaleta" wystepuje tylko w naroznikach, czy tez moze jeszcze cos przegapilem?

Niemaly dylemat, bo:
    N - mydelko w naroznikach
    S - dystorsja falista
    T - aberracja chromatyczna

...i kup tu sobie czlowieku szeroki obiektyw... (a napewno taki moment z czasem przyjdzie)
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A_tomek Zobacz posta
    Myślałem, że oceniamy w tym wątku obiektyw (Sigma 10-20). W kwestii “konkretnych” opinii o fotce, serdecznie zapraszam na http://plfoto.com/128503/autor.html . Chętnie zapoznam się (także) z zapewne wysokim poziomem twórczości ocenianjących.
    Sorki, moja wypowiedź była trochę wyrwana z kontekstu - nie odnosiłem się do twojego zdjęcia

Oszczędny w słowach Awatar Rimon
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

Osobiście jestem z tej sigmy bardzo zadowolony. Optycznie OK, mechanicznie BDB, szczelna- 2 tygodnie w piachu i kurzu bez jakichkolwiek niemiłych niespodzianek. szybko działający AF. Małe rozmiary. producent dodaje bardzo solidny pokrowiec ( nie to co nikonowska torebeczka) Wart swej ceny w 100%
    N D70S,N D 90 ,Nikkor 18-70+ Sigma 10-20+Nikkor AF-S 300 F4D IF-ED + SB 800+ Nikkor 70-300 VR + sigma 150-500 +TC x2+ Tamron SP AF90mm F/2.8 Macro, M 055XPROB z MIDI 488RC4

Oszczędny w słowach
    Miasto
    BRISTOL UK

Domyślnie

Mam taki problem, ze ostatnio troche mnie nosi po sredniowiecznych miasteczkach, gdzie dosyc ciasno. Potrzebuje obiektywu szerokiego. Czy moze ktos wie jak sprawuje sie w takich warunkach Sigma 10-20, Tokina 12-24 lub obietkywa Nikona.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów