Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: View NX problem

Domyślnie View NX problem

Mam wrazenie ze mam jakiegos mega pecha do komputera. Skusilem sie na nowy i mam z nim tylko klopty. tytulowy view NX wyswietla mi zdjecia na zielono, zarowno w podgladzie jak i w otwartym pliku. Macie jakis pomysl co moze byc przyczyna? Trafia mnie szlag. Ciagly klopot z grafika, zwiechy i inne problemy, teraz to. Chce mi sie wyc. Najchetniej wywalilbym ten komputer przez okno!!! WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR... Pie...y rupiec!!!!!!!!!!!!!!!!

Domyślnie

Profile kolorów? Sprawdź w opcjach, co słychać w: Color Management. U mnie ścieżka wygląda tak: C:\Program Files\Common Files\Nikon\Profiles\NKsRGB.icm
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Domyślnie

Mam dokladnie te same ustawienia...

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

if you change a monitor profile, you can solve the trouble.
    ViewNX1.5 : [ Edit]->[Option]->[Color management]->[Monitor profile]. For example, you change setting in”Nikon WinMonitor”.
    I solved “green cast trouble” by this setting.
    Moze to pomoze - link.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Mam dokladnie te same ustawienia...
    Sprawdź, proszę, to: http://support.nikontech.com/app/ans....5.0.-how-do-i

@dzejms - tym razem byłeś szybszy.
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Domyślnie

Na bank profil ICC zapięty do monitora jest walnięty albo ViewNX go nie obsługuje. Jeśli NX2 wyświetla prawidłowo tzn. że to drugie. Oba programy różnią się w czytaniu profili ICC. Aby to sprawdzić trzeba usunąć profil ICC monitora . Jeśli monitor był kalibrowany przy użyciu pewnego oprogramowania to właśnie może być przyczyna. Zakładam, że to dobry monitor właściwości/ustawienia/zaawansowane/zarządzanie kolorami
    Ostatnio edytowane przez Giani ; 05-12-2009 o 12:24

Oszczędny w słowach Awatar Jachuu
    Miasto
    Sulików k. Zgorzelca

Domyślnie

miałem tak samo jak Ty po wgraniu sterowników do monitora BenQ, posłuchałem rady Giani z innego wątku i przywróciłem poprzedni sterownik - wszystko wróciło do normy

Domyślnie

Problem w tym ze do tej pory wyswietlal prawidlowo. Wczoraj cos mu sie odwidzialo... Tak, to dobry monitor, HP LP3065 - 30", 1,5 roczny.

Nie zmienialem sterownikow. Pracuje na tym ktory zainstalowal mi system (win7).

Domyślnie

Dzieki koledzy. Wywalilem wszystkie profile narzucone na ekran przez vin7. podpialem profil z linku i wszystko zadzialalo. Zauwazylem ze sprawa miala miejsce po instalacji nowych sterownikow do karty graficznej. Jeszcze raz dzieki za pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jachuu Zobacz posta
    miałem tak samo jak Ty po wgraniu sterowników do monitora BenQ, posłuchałem rady Giani z innego wątku i przywróciłem poprzedni sterownik - wszystko wróciło do normy
    Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Problem w tym ze do tej pory wyswietlal prawidlowo. Wczoraj cos mu sie odwidzialo... Tak, to dobry monitor, HP LP3065 - 30", 1,5 roczny.

Nie zmienialem sterownikow. Pracuje na tym ktory zainstalowal mi system (win7).
    Producenci najczęściej dostarczają walnięte profile ICC monitorów, w tym m. in HP. Jeśli profil ICC monitora jest walnięty to nie da się go przywrócić . Po prostu trzeba go usunąć . Poza tym wypada monitor skalibrować. Wtedy otrzymujemy nowy profil ICC monitora i zapinamy go do systemu. Ja bym tak się nie cieszył bo wywalenie profili i podstawienie innych nie rozwiązuje sprawy PS i NX2 czytają zapięte profile ICC monitora. Jeśli profil ICC nie mówi o przestrzeni danego monitora to PS i NX2 będzie wyświetlał zdjęcia nie do końca zgodne z rzeczywistością

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów