Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: camera Raw 4.6

Domyślnie camera Raw 4.6

Witam. Proszę o pomoc dot. camery raw ponieważ chciałbym zacząć robić zdjęcia w rawach, ale nie mogę sobie poradzić bo dopiero zaczynam i nie mam pojęcia jak narazie o co chodzi z photoshopem hehe mój problem polega na tym, że mam cs3 i ściągnąłem sobie cr 4.6 ale nie mogę jej nawet otworzyć i zainstalować.... mógłby mi ktoś pomóc jak to zainstalować żebym mógł korzystać z cs3 i obrabiać rawy ????

Domyślnie

I pomoże mi ktoś czy nie ??? proszę..... camere raw trzeba było wrzucić do pewnych folderów tak wyczytałem w necie i widzę, że jest tam camera raw, ale i tak nie mogę otworzyć nefa w cs3. Wyskakuje mi po próbie otwarcia nefa w cs3 "nie mozna wykonac polecenia ponieważ to nie jest prawidłowy typ dokumentu" o co kaman ??? niech ktoś coś napisze bo szału dostaje hehhe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz2704 Zobacz posta
    Witam. Proszę o pomoc dot. camery raw ponieważ chciałbym zacząć robić zdjęcia w rawach, ale nie mogę sobie poradzić bo dopiero zaczynam i nie mam pojęcia jak narazie o co chodzi z photoshopem hehe mój problem polega na tym, że mam cs3 i ściągnąłem sobie cr 4.6 ale nie mogę jej nawet otworzyć i zainstalować.... mógłby mi ktoś pomóc jak to zainstalować żebym mógł korzystać z cs3 i obrabiać rawy ????
    Z jakiej 'puszki' pochodzi ów NEF ?

http://www.www.forum.nikon.org.pl/sh...ad.php?t=94143

Domyślnie

D 90 oczywiście.

Domyślnie

Może masz zainstalowaną wraz Photoshopem starszą wersję CR. Jeśli masz CS3 to w katalogu File Formats (C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\.....\File Formats) powinieneś mieć plik Camera Raw.8bi.
    Jeśli ściągnąłeś wersję CR4.6 to nadpisz ją na plik istniejący i wszystko powinno hulać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sznuras Zobacz posta
    Może masz zainstalowaną wraz Photoshopem starszą wersję CR. Jeśli masz CS3 to w katalogu File Formats (C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\.....\File Formats) powinieneś mieć plik Camera Raw.8bi.
    Jeśli ściągnąłeś wersję CR4.6 to nadpisz ją na plik istniejący i wszystko powinno hulać.
    Jest tak jak napisałeś i już wszystko ok, Dziękuję Ci bardzo za pomoc !!!!!!

Domyślnie

Czy Camera Raw 4.6 zawiera profile aparatu D2X np..?
    Nikon D300 Nikkor 18-105, 50/f1,8, SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jendrek.gd Zobacz posta
    Czy Camera Raw 4.6 zawiera profile aparatu D2X np..?
    Popatrz 4 posty wyżej. step.tom podał tą informacje na tacy.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Chodzi mi o profile kolorów D2X Mode 1,2,3 Portrat, Lanscape itp...
    Nikon D300 Nikkor 18-105, 50/f1,8, SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sznuras Zobacz posta
    Przepraszam ale mam ten sam problem z CS3 i nie wiem co masz na mysli mowiac o nadpisaniu na plik istniejacy?
    Fotografia dla zabawy nie dla zarobku!!!
    D600,Zeiss 35mm F2,N 60/2.8D,N 85mm 1.4 AI-S,N 105mm 2.5 AI-S,N 105mm DC,N 28-80mm f/3.3-5.6g,Tamron 19-35mm

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów