Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: f-601

Domyślnie f-601

Witam,
    Mam pytanie, czy ktoś ma pomysł w jaki sposób można dorobić, kawałeczek plastiku, żeby się klapka zamykała?
    Mam urwany zaczep i jak klisza za długo się w aparacie znajduje to się prześwietla, bo izolacja tak dobrze nie trzyma.
    Tak to wygląda:

Domyślnie

ja swój dokładnie w ten sposób nabyłem i po prostu szkoda mi pieniędzy na kolejny, tym bardziej,że to taki mój kaprys, żeby go uruchomić, bo mam też f80 którego używam, a ten leży

Domyślnie

W moim F601 też kiedyś ułamał się ten zaczep; mimo że miałem ten odłamek, naprawiacz stwierdził, że działają tam za duże siły żeby klej to utrzymał. Najpierw myślał o dorobieniu jakiegoś zaczepu metalowego i przykręceniu go do plastiku tylnej ścianki, ale ostatecznie znalazł uszkodzonego F601 z którego wziął całą tylną ściankę i ją wymienił.
    Może rzeczywiście prościej będzie kupić nowy aparat?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    .........
    Może rzeczywiście prościej będzie kupić nowy aparat?
    Chyba inny . Nowego pewnie już się nie da kupić
    Ale to tak na marginesie
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marmajgabin Zobacz posta
    ja swój dokładnie w ten sposób nabyłem i po prostu szkoda mi pieniędzy na kolejny, tym bardziej,że to taki mój kaprys, żeby go uruchomić, bo mam też f80 którego używam, a ten leży
    zgoda, ale...
    Ten na aukcji kosztuje ~60.- A ile zapłacisz za naprawę lub części? Pewnie tyle samo albo niewiele mniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    zgoda, ale...
    Ten na aukcji kosztuje ~60.- A ile zapłacisz za naprawę lub części? Pewnie tyle samo albo niewiele mniej.
    Chyba przesadzasz z kosztami. Jak dobrze popatrzysz to sam wymienisz tylną ściankę ( pokrywę ).
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    zgoda, ale...
    jak poszedłem na plac grzybowski, to pan mi powiedział, że naprawa to ok 120zł, więc grzecznie podziękowałem

Domyślnie

Chyba chodziło o to, że zakup "nowego" na tej aukcji może być tańszy od naprawy (o ile cena nie podskoczy znacznie).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Chyba chodziło o to, że zakup "nowego" na tej aukcji może być tańszy od naprawy (o ile cena nie podskoczy znacznie).
    pewnie nie wyraziłem się dość jasno, ale właśnie mi o to chodziło.
    A z wymianą ścianki poradzi sobie średnio zręczny człekokształtny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów