Close

Strona 68 z 371 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Po wielu denerwujących problemach, ostatnio Vistopodobnych i nieudanej przesiadce na 7, z premedytacją postanowiłem przesiąść się na OSX.
    A co w tej przesiadce takiego nieudanego bylo? Pytam, bo ja lada dzien tez chce to zrobic.

I wpadłem. Po jaką cholerę tyle lat się męczyłem w Windowsami?
    Tzn. jak sie meczyles? Jak czytam o meczarni z Windows, to zawsze sie zastanawiam o co chodzi... Ja instaluje system raz, kiedy pojawia sie jakas nowa wersja, na szybko konfiguruje co niezbedne, instaluje oprogramowanie, tworze z tego obraz (ktory i tak sluzy mi w zasadzie tylko jako jakas tam gwarancja dla moich fobii), a pozniej juz tylko pracuje. Adobe, Corel, troche narzedzi, i po prostu dziala tak, jak tego potrzebuje. Dlatego tym razem zapytam, zeby sie znowu nie zastanawiac -- na czym polega ta meczarnia?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Apple ostatnio robi nagłe, niespodziewane siupy, czym doprowadza developerów do qrvii i na skraj rozpaczy (zmieniają z nienacka API i takie tam żarciki). Efekt tego jest m.in. taki, że 64-o bitowych wersji aplikacji pakietu Adobe Creative Suite na razie po prostu nie ma.

ColorSync w Leopardzie namolnie otagowywuje wszystkie treści RGB wychodzące do sterownika drukarki i trzeba robić jakieś dzikie kombinacje alpejskie, by z Photoshopa poprawnie wydrukować wzorzec do profilowania na Epsonach.

i1Match działa, o ile OSX odpalony jest w języku angielskim - w polskiej wersji systemu zgłasza jakiś błąd i wywala się na pysk.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d.prowadzisz Zobacz posta
    Spór pomiędzy grupą która używa Mac'ów od lat, jest zadowolona, a tymi których na nie nie stać i/lub są do nich uprzedzeni, więc polskim zwyczajem muszą na nie pluć.
    No mnie na pewno nie stać na płacenie ekstra za komputer, tylko po to żeby miał obudowę jak dla małej dziewczynki.
    I masz odpowiedź na poziomie swojego pierwszego posta na forum.

A na poważnie - przytocz argumenty poza tym że jesteś zadowolony i znalazłeś Della który wg Ciebie jest za drogi. Inaczej pisanie na prawdę nie ma sensu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A co w tej przesiadce takiego nieudanego bylo? Pytam, bo ja lada dzien tez chce to zrobic.
    Niekompatybilność oprogramowania. Zawsze "ciągnie się" jakieś stare oprogramowanie, żelaznym przykładem jest księgowo-magazynowe, które przy ewolucji systemu bruździ. Po instalacji 7 doszło kilka dodatkowych niedziałających pozycji i mnie trafiło.

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Tzn. jak sie meczyles? Jak czytam o meczarni z Windows, to zawsze sie zastanawiam o co chodzi...
    He, he... normalnie pracowałem, jak wszyscy. Tak jak napisałem wcześniej, użytkowe problemy z Win są tak normalne, że niewidoczne. Ułomność Win zacząłem zauważać wiele lat temu zestawiając Win i Linuxy. Jakościowa przepaść. OSX'owi bliżej tym drugim.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d.prowadzisz Zobacz posta
    I na tej podstawie twierdzisz, że są do kitu? Z komputerem przyjdzie Ci spędzić nie jedną godzinę, więc może warto dać mu szansę. Na początku też miałem trudności. Teraz wolę pracować na Mac.
    a gdzie w mojej wypowiedzi jest że są do kitu? coś nerwowy jesteś
    może meliskę trzeba wypić przed rozpoczęciem dyskusji
    przypisujesz innym teksty których nie napisali i się nakręcasz jak to błędnie rozumują

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Apple ostatnio robi nagłe, niespodziewane siupy, czym doprowadza developerów do qrvii i na skraj rozpaczy (zmieniają z nienacka API i takie tam żarciki).
    A to jest racja.
    Najbardziej to odczuwają użytkownicy OSx86, bo tam zestaw sterowników jest stworzony pod konkretną niemalże instancję systemu.

ColorSync w Leopardzie namolnie otagowywuje wszystkie treści RGB wychodzące do sterownika drukarki i trzeba robić jakieś dzikie kombinacje alpejskie, by z Photoshopa poprawnie wydrukować wzorzec do profilowania na Epsonach.
    Proszę o przybliżenie tematu, może gdzieś na forum rozmawiano o tym? Temat jest mi bliski, więc chętnie poczytam. Póki co wzorniki wypuszczam z PM5, którego mam na kompie z XP, ale może być że zaskoczy mnie w najmniej spodziewanej chwili.

i1Match działa, o ile OSX odpalony jest w języku angielskim - w polskiej wersji systemu zgłasza jakiś błąd i wywala się na pysk.
    Mam SL PL i chodzi. Słyszałem o jakimś problemie, ale w tej chwili chyba to historia.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Proszę o przybliżenie tematu, może gdzieś na forum rozmawiano o tym? Temat jest mi bliski, więc chętnie poczytam. Póki co wzorniki wypuszczam z PM5, którego mam na kompie z XP, ale może być że zaskoczy mnie w najmniej spodziewanej chwili.
    Mam SL PL i chodzi. Słyszałem o jakimś problemie, ale w tej chwili chyba to historia.
    http://www.luminous-landscape.com/tu.../solving.shtml

http://luminous-landscape.com/forum/...howtopic=39257

...i cała lista ColorSync users też o tym huczy.

i1Match wyrąbywał się na wszystkich maczkach, z którymi miałem do czynienia, m.in. na najnowszych Macach Pro i iMacu 27"

Domyślnie

i1Match wyrąbywał się na wszystkich maczkach, z którymi miałem do czynienia, m.in. na najnowszych Macach Pro i iMacu 27"
    Mogę podrzucić zrzuty ekranowe.

PS. X-Rite coś tam pisał, że zmienił coś w oprogramowaniu bez zmiany numeru wersji. Nietypowe, ale może tu jest pies pogrzebany.

Domyślnie

X-Rite to zawsze ma pomysły z d... wyjęte
    Dziękuję, ściągnę najnowszego, macowego i1Matcha - to przestawianie systemu na EN za każdym razem jest trochę upierdliwe

Domyślnie

...i cała lista ColorSync users też o tym huczy.
    Jeśli Pan namierzy rozwiązanie problemu, proszę się podzielić informacją.

Strona 68 z 371 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów