Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Toshiba - matryca

Witam !
    Mam laptop Toshiba Satellite P100-387 ( 17' )
    Po trzech latach użytkowania siadła mi matryca LG.Philips 17' błyszcząca ( 1440x900 ) .
    W serwisie laptopów,nie autoryzowanym wymieniono mi matrycę na Samsunga również błyszczącą ( osobiście taką preferuję ) i oczywiście 1440x900. Powiedziano mi że obecnie Samsung robi najlepsze matryce na rynku. Wszystko byłoby super bo cała wymiana itd. była błyskawiczna i bez problemowa,ale... Ta matryca Samsunga jest cholernie jasna w porównaniu do LG.Philips i ma jakby "mleczną" poświatę przy czym robi wrażenie jakby miała strasznie małe kąty patrzenia na nią. Próbowałem zmieniać ustawienia karty graficznej,ale zero efektu.Ogólnie nie mogę za cholerę uzyskać czerni tam gdzie ona powinna być tylko jest jakby wyprana.
    Obrabiam zdjęcia na tym laptopie ( ...wiem laptop nie jest najlepszym sprzętem do tych celów ) i z matrycą LG nie miałem aż takich problemów.
    Co o tym myślicie jakaś felerna mi się trafiła,czy rzeczywiście jest między tymi firmami taka różnica w matrycach ? Czy rzeczywiście Samsung robi lepsze i trwalsze matryce od LG.Philipsa ?
    D50 + S10-20/3,5 + N18-70/kit + N70-300VR + N35/2,0D + N50/1,4D + SB800 + podstawowe akcesoria

Domyślnie

Tak rzeczywiście, trwalsze, lepsze. Ale z tego co wiem to TOSHIBA też robi matryce więc dlaczego w lapku TS była Matryca LG/Philips?? Dziwactwo.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Tak rzeczywiście, trwalsze, lepsze. Ale z tego co wiem to TOSHIBA też robi matryce więc dlaczego w lapku TS była Matryca LG/Philips?? Dziwactwo.
    ...hmm Takie czasy
    Ale czy to możliwe aby Samsung miał na matrycach takie "mleko" - o co tu chodzi..? Dla mnie czerń ma być czernią ( tak było w LG.Philips a tu )
    Spotkał się ktoś z matrycą Samsunga w laptopie i ma takie "mleko"? Czy konty patrzenia na matrycę Samsung ma gorsze od LG.Philips ?
    D50 + S10-20/3,5 + N18-70/kit + N70-300VR + N35/2,0D + N50/1,4D + SB800 + podstawowe akcesoria

Domyślnie

Robik a mozna wiedzieć co to za serwis? imo matryca ma świecić jak poprzednia wiec ja bym sie udał jeszcze raz do serwisu w celach wymiany matrycy na inna...

Kundzior obecnie w 99% lapkach są oryginalnie matryce LG/Philips (oczywiście nie mówię o LED`owych)
    D80 - Grip`ex Alpha - 18-105 - 70-300VR i takie tam inne drobiazgi... www

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m1xer Zobacz posta
    Robik a mozna wiedzieć co to za serwis? imo matryca ma świecić jak poprzednia wiec ja bym sie udał jeszcze raz do serwisu w celach wymiany matrycy na inna...
    Serwis laptopów z Wrocławia. Bardzo szybka usługa i miły kontakt. Rozmawiałem dzisiaj z nimi w tej sprawie i mam im właśnie odesłać do sprawdzenia i ewentualną wymianę na inną - chyba przystanę na LG.Philips , bo z tej można powiedzieć byłem zadowolony . Mam tylko nadzieję że nowa LG nie siądzie mi po trzech latach i będzie nie do "zdarcia"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robik Zobacz posta
    Witam !
    Mam laptop Toshiba Satellite P100-387 ( 17' )
    Po trzech latach użytkowania siadła mi matryca LG.Philips 17' błyszcząca ( 1440x900 ) .
    W serwisie laptopów,nie autoryzowanym wymieniono mi matrycę na Samsunga również błyszczącą ( osobiście taką preferuję ) i oczywiście 1440x900. Powiedziano mi że obecnie Samsung robi najlepsze matryce na rynku. Wszystko byłoby super bo cała wymiana itd. była błyskawiczna i bez problemowa,ale... Ta matryca Samsunga jest cholernie jasna w porównaniu do LG.Philips i ma jakby "mleczną" poświatę przy czym robi wrażenie jakby miała strasznie małe kąty patrzenia na nią. Próbowałem zmieniać ustawienia karty graficznej,ale zero efektu.Ogólnie nie mogę za cholerę uzyskać czerni tam gdzie ona powinna być tylko jest jakby wyprana.
    Obrabiam zdjęcia na tym laptopie ( ...wiem laptop nie jest najlepszym sprzętem do tych celów ) i z matrycą LG nie miałem aż takich problemów.
    Co o tym myślicie jakaś felerna mi się trafiła,czy rzeczywiście jest między tymi firmami taka różnica w matrycach ? Czy rzeczywiście Samsung robi lepsze i trwalsze matryce od LG.Philipsa ?
    Mam takiego samego laptopa, z tym, że matryca padła po dwóch latach. Fabryczna była LG/Philips. Była całkiem, całkiem. Miała naprawdę równe podświetlenie.
    Niestety serwis wstawiał mi 5 razy matryce. LG i Samsunga. Za każdym razem reklamowałem, bo matryce były faataalneee. Koszmarne podświetlenie i zupa mleczna. Za piątym razem, dałem sobie sobie na luz i kazałem zostawić ostatnią, bo laptop był mi potrzebny.

Uprawnienia umieszczania postów