Witam !
Mam laptop Toshiba Satellite P100-387 ( 17' )
Po trzech latach użytkowania siadła mi matryca LG.Philips 17' błyszcząca ( 1440x900 ) .
W serwisie laptopów,nie autoryzowanym wymieniono mi matrycę na Samsunga również błyszczącą ( osobiście taką preferuję ) i oczywiście 1440x900. Powiedziano mi że obecnie Samsung robi najlepsze matryce na rynku. Wszystko byłoby super bo cała wymiana itd. była błyskawiczna i bez problemowa,ale... Ta matryca Samsunga jest cholernie jasna w porównaniu do LG.Philips i ma jakby "mleczną" poświatę przy czym robi wrażenie jakby miała strasznie małe kąty patrzenia na nią. Próbowałem zmieniać ustawienia karty graficznej,ale zero efektu.Ogólnie nie mogę za cholerę uzyskać czerni tam gdzie ona powinna być tylko jest jakby wyprana.
Obrabiam zdjęcia na tym laptopie ( ...wiem laptop nie jest najlepszym sprzętem do tych celów ) i z matrycą LG nie miałem aż takich problemów.
Co o tym myślicie jakaś felerna mi się trafiła,czy rzeczywiście jest między tymi firmami taka różnica w matrycach ? Czy rzeczywiście Samsung robi lepsze i trwalsze matryce od LG.Philipsa ?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami