Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Sanki na statyw SB900

Witam. Chcę ustawić lampę na statywie, dlatego poszukuję sanek do lampy SB900 z mocowaniem na statyw ze standardowym gwintem 1/4. Żeby było widać o co chodzi dokładniej daję linka do aukcji allegro. Ta kostka z aukcji jest w sam raz, tyle że nie ma tam dziurki, w której sb900 zabezpiecza się.. Pomyślałem, że można by sobie ją zrobić, no ale w tym miejscu jest śrubka .. Macie może jakieś alternatywy? Ta plastikowa podstawka, ktora była w zestawie z lampą jakoś nie przekonuje mnie...

Link allegro:
    http://www.allegro.pl/item822670817_...czny_wawa.html

Domyślnie

oryginalna podstawka cie nie przekonuje a to chińskie barachlo za 10 zł tak ?
    ale żeby nie było offtopa ... mam takie sanki rozleciały się po miesiącu ... i to nie używania tylko noszenia w torbie
    Ostatnio edytowane przez onia ; 28-11-2009 o 16:36
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Hmm żeby ta podstawka chociaż przy miejscach mocowania byla z jakiegoś metalu, czy coś, ale to g.. całe jest z plastiku (mówię tu o podstawce Nikon AS-21), więc co ma mnei w niej przekonywac? Jakoś boję się lampę za 1200zł mocować na plastiku Ta z aukcji solidniej wyglądała chociaż samo mocowanie, skoro mówisz, że gówniane, to szukam jakiś alternatyw
    Dałem taki przykład, bo w ogóle innej nie mogę znaleźć.
    Poza tym chcę tą kostkę przykręcić do szybkozlączki od statywu, więc podstawka nikona też odpada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystek1987 Zobacz posta
    Hmm żeby ta podstawka chociaż przy miejscach mocowania byla z jakiegoś metalu, czy coś, ale to g.. całe jest z plastiku (mówię tu o podstawce Nikon AS-21), więc co ma mnei w niej przekonywac?
    Lepszej jakosci tworzywo, chociazby? Te wszystkie kosteczki sprzedawane na allegro, to jeden wielki szajs. Ilosc czesci z ktorych sie to sklada, daje tylko wieksza szanse na to, ze sie rozpierd... w najmniej przyjemnej chwili (czyli wtedy, kiedy lampa bedzie w sankach), i 1200 zl poleci na glebe.
    Uzywalem oryginalnych podstawek to mocowania lampek na statywach i nigdy nic sie nie stalo. A te kostki to rozpadaja sie czesto w dloniach (wiem, bo kiedys bawilem sie takimi z przeniesieniem napiecia).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

A może coś takiego z ebay - przynajmniej cała z metalu a nie z plastikuhttp://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...fvi%3D1&_rdc=1
    new X100s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamski1971 Zobacz posta
    A może coś takiego z ebay - przynajmniej cała z metalu a nie z plastikuhttp://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...fvi%3D1&_rdc=1
    Tej nie polecam, miałem ale wróciłem do Nikonowskiej. Najważniejsze jest żeby miała miejsce na bolec który zabezpiecza przed zsunięciem do przodu i do tyłu.
    Oczywiście Nikon

Domyślnie

Na początek dzięki za zainteresowanie Skutecznie zniechęciliście do kostki z allegro, ale szukam dla niej alternatywy. Na prawdę fajnie by było znaleźć coś solidnego z gwintem na statyw 1/4 i sankami pod sb900 bez żadnych ulepszen itp

Cytat Zamieszczone przez Jachu Zobacz posta
    Tej nie polecam, miałem ale wróciłem do Nikonowskiej. Najważniejsze jest żeby miała miejsce na bolec który zabezpiecza przed zsunięciem do przodu i do tyłu.
    Tzn., że nikon robi takie coś ? Znając życie masz na myśli kostke do zdalnego wyzwalania za grubą kwotę :>?

I tak z innej beczki: szybkozłączkę to już chyba zamiennik można kupić bez obaw :>? W końcu to chyba kawalek matalu tylko? Mam na myśli kupno GoldPhoto YH550 (18zł) zamiast Manfrotto 200PL (49zł). Ceny z allegro.

Dzieki za odp

Uprawnienia umieszczania postów