Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Świt nad Karkonoszami

Dawno nic nie wstawiałem, wiecie, powiększyła się rodzina i w ogóle.... ale wróciłem do żywych i wybrałem się na wschód słońca na Śnieżkę (1602). Wyjazd z domu o 2:30. wejście rozpoczęliśmy spod dolnej stacji wyciągu na Kopę o 3:45 i o 5:40 byliśmy na szczycie. Ale Warto było!

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez december Zobacz posta
    Ale Warto było!
    Patrząc na to zdjęcie to nie powiedziałbym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angadil Zobacz posta
    Patrząc na to zdjęcie to nie powiedziałbym...
    Widzisz, Twój post nie wnosi nic, dosłownie nic merytorycznego, a patrząc na Twoje inne wpisy twierdzę, że nawet nie warto z Tobą polemizować.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Zacznę tak
    Nie ma to jak wybrać się z rańca lub w nocy na plener w górki, trochę się zmęczyć, miło spędzić czas, zobaczyć co Matka Natura potrafi zmalować i przy okazji wykonać kilka ciekawych fot. Moim zdaniem bezcenne.

A teraz na temat samej fotografii:
    Chmurę i światło masz rewelacyjne, ale moim zdaniem - niestety to wszystko co mogę pozytywnego powiedzieć o tej fotografii. Zdecydowanie brakuje mi ciekawego pierwszego planu, lub w takiej postaci jak to pokazałeś przynajmniej go więcej. Obecnie dół został przytłoczony górą i ginie zupełnie. Oboje doskonale wiemy że na Śnieżce jest sporo ciekawych elementów, z którymi mógłbyś zgrać to niebo. Zastanawiam się również dlaczego użyłeś ISO400 (niby różnica w D300s między 200 a 400 żadna ale jednak przy takim świetle, dół i ciemniejsze miejsca na niebie trochę poleciały w jakości) i przysłony f5.6 - moim zdaniem to również nie pomogło tej fotografii. Jestem pewny że masz z tego wypadu takie fotografie że szczęki nie znajdę i na takie fotografie czekam
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

Widzisz, Twój post nie wnosi nic,
    A co wniosło twoje zdjęcie tutaj ??
    Bo oprócz nowego wtku na forum - chyba nic.
    nawet nie warto z Tobą polemizować.
    Pozdrawiam
    Ja na polemikę nie licze.
    Żeby zrobić świetne zdjęcia nie wystarczy wejść na szczyt góry o 5:30 rano z aparatem za ~5000zł i zrobić pstryka.
    Całe foto kuleje i mój komentarz w swojej prostocie wytknął wszelkie mankamenty tego zdjęcia.

Zobrazuje ci to swoją fotografią .:
    Widzisz ?
    Nie musiałem wydawać 5000zł na aparat i wstawać o 2 w nocy by na 5 rano być w górach i zrobić byle jakiego pstryka.
    Ba nawet nie musiałem się ruszyć z domu.
    I nadal uważasz, że warto było wybrać się w góry po tak mizerne zdjęcie ?

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Oj warto było warto.. , niebo przepiękne miałeś. Faktycznie dół foty jakby trochę stracił na jakości ,ale trudno ocenić bo trochę małe to zdjęcie .

EDIT:

Angadil , czy według Ciebie w góry chodzi się tylko po to by robić zdjęcia ??, bo dla mnie to jest tylko przyjemny dodatek
    Ostatnio edytowane przez rainer ; 26-11-2009 o 18:40
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Oszczędny w słowach Awatar sabs2key
    Miasto
    Biskupiec\Olsztyn

Domyślnie

Nie jest ważne czy w góry czy na łąki czy nad morze bo myślę, że oprócz udanej fotki przyniesionej z wypadu można mieć miłe wrażenia z samego wypadu i samej możliwości focenia. Przynajmniej ja tak mam Co do zdjęcia to niebo faktycznie pikne a o reszcie napisali koledzy wyżej. Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angadil Zobacz posta
    A co wniosło twoje zdjęcie tutaj ??
    Bo oprócz nowego wtku na forum - chyba nic.

Ja na polemikę nie licze.
    Żeby zrobić świetne zdjęcia nie wystarczy wejść na szczyt góry o 5:30 rano z aparatem za ~5000zł i zrobić pstryka.
    Całe foto kuleje i mój komentarz w swojej prostocie wytknął wszelkie mankamenty tego zdjęcia.

Zobrazuje ci to swoją fotografią .:
    Widzisz ?
    Nie musiałem wydawać 5000zł na aparat i wstawać o 2 w nocy by na 5 rano być w górach i zrobić byle jakiego pstryka.
    Ba nawet nie musiałem się ruszyć z domu.
    I nadal uważasz, że warto było wybrać się w góry po tak mizerne zdjęcie ?
    No to mamy odmienne zdanie, bo te blokowisko jest dla mnie zupełnie nieinteresujące i jak to rzekłeś "mizerne". Bo zupełnie nie wiem o co chodzi ze zdjęciem bloków, dodatkowo zachwaszczonych na dole. Jednak powinieneś się ruszyć z domu żeby zrobić dobre zdjęcie. A w ogóle po co nawiązujesz do modelu aparatu? Czy ja twierdzę że ma to jakieś znaczenie? Raczej nie, bo wszystkie moje zdjęcia do tej pory prezentowane na forum zbierały pozytywne opinie a wykonane były d 50 Wiec takie teksty są po prostu żałosne...

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rainer Zobacz posta
    Angadil , czy według Ciebie w góry chodzi się tylko po to by robić zdjęcia ??, bo dla mnie to jest tylko przyjemny dodatek
    Alż oczywiście, że nie.
    Mało tego - taki wypad wgóry jest wiel wart zwłaszcza gdy się siedzi w osiedlowym zgiełku.
    Ale jeśli zamierza sie publikować marne zdjęcia z takiego wypadu to nie widzę sensu w tym aby tylko w tym celu tam jechać. A jak widać po tym co autor na pcozątku zaznaczył - pojechał fotografować (chyba, że źle zrozumialem).

No to mamy odmienne zdanie, bo te blokowisko jest dla mnie zupełnie nieinteresujące i jak to rzekłeś "mizerne".
    A widzisz.
    I dokładnie takie samo jest twoje zdjęcie.
    Ładne kolorki na niebie i nic poza tym. Ciesze się, że to dostrzegłeś..

Domyślnie

Niebo - super. Dolu jednak bardzo brakuje

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów