Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: procesor(y)?

Domyślnie

sprawdź wcześniej czy będziesz miał drivery 64 bit do wszystkich swoich sprzętów, bo bez tego nie pojedzie (w wersji 32bit są drivery prawie do wszystkiego, a z 64 mogą być problemy z drukarkami, skanerami itp), do trybu XP w wersji 64 bit wymagany jest procesor z technologią VT (pomijam ,że bios kompa też to musi mieć)

Domyślnie

dzięki wszystkim za porady.
    Po wielu nieprzespanych nocach zdecydowałem na 64 bity.

Domyślnie

Jeśli chciał byś żeby wszystko chodziło szybciej to musisz mieć całe oprogramowanie korzystające z 64 bo jak tylko system to nie daje takiego dobrego efektu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petit Zobacz posta
    Jeśli chciał byś żeby wszystko chodziło szybciej to musisz mieć całe oprogramowanie korzystające z 64 bo jak tylko system to nie daje takiego dobrego efektu.
    Nie jestem specem od komputerów i stąd moje moze banalne pytania.
    Czy C1 LE (4) będzie normalnie chodził na W7 64bit?
    Potrzebuję laptopa do obróbki zdjęć 15-17 cali (niestety okolicznosci zmuszją mnie do tego). Co polecicie ze wspomnianym wyżej systemem w kwocie 3-4 tys.?
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Będzie działać, jeśli masz na myśli kwestię 32-bitowości C1. Nie wiem jak wygląda kwestia jego kompatybilności z samym W7, tutaj musisz się zapytąc wujka Gugla. Ogólnie wygląda to tak:
    - systemy 32-bitowe: obsługują oprogramowanie 16- i 32-bitowe
    - systemy 32-bitowe: obsługują oprogramowanie 32- i 64-bitowe *

* 16-bitowe aplikacje można odpalić stawiając sobie np. XP na VirtualPC lub czymś takimi, ew. na W7 Professional i wyższych można użyć XP Mode - działa, sprawdziłem.

Domyślnie

To ja już bym bardziej polecał zainstalować 2 systemy i jak jest potrzeba to korzystać z xp a jak inna to z 7 bo na VirtualPC może to cienko wyglądać.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petit Zobacz posta
    To ja już bym bardziej polecał zainstalować 2 systemy i jak jest potrzeba to korzystać z xp a jak inna to z 7 bo na VirtualPC może to cienko wyglądać.
    Aby to miało sens muszą być spełnione 3 warunki:
    - musisz mieć program który nie istnieje w wersji 32-bitowej (mała szansa)
    - program musi baaardzo wykorzystywać moc obliczeniową komputera, tak aby straty z racji uruchomienia 2 systemów ("bazowy" + "wirtualny") na raz były odczuwalne
    - musisz dojść do wniosku, że przełączanie się między systemami będzie wygodne w codziennej pracy.

Wniosek jest jeden, żeby zaszły wszystkie 3 warunki musisz używać bardzo niszowego oprogramowania.

PS: Należy dodać, że skądś tego XP trzeba mieć, a W7 Professional + XP Mode wyjdzie taniej niż XP Home + W7 w jakiejś prostszej edycji.

Domyślnie

Najlepiej zainstalować sprawdzonego xp 64 i pokłoopocie

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Zadam 3 pytania:
    - pracowałeś na W7 chociaż 2 godziny
    - pracowałeś na XP 64-bit choć 2 godziny? Nie miałeś problemów ze sterownikami? (pomijam to, że nie ma polskiej wersji językowej)

Domyślnie

W xp-x64 faktycznie jest problem ze sterownikami, ale sam system całkiem żwawo się wyrabia. Win7 x-64 nie mam żadnych problemów ze sterownikami jak i ich dostępem. Sterowniki bez problemu funkcjonują jak i te dedykowane dla systemów 32- bitowych. Co do samej pracy to minimum 3 Gb ramu, niestety.
    D600 / Tamron 17-35 2.8-4 DI OSD / N70-300 VR IF ED / N35 1.8 ED
    Olympus E500 / Sigma EX 30 1.4 / Zuiko 14-42 /

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów