Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: procesor(y)?

Domyślnie procesor(y)?

proszę o pomoc.
    Przymierzam się do Win7 i nie wiem jaki mam procesor w Panelu Sterowania (menadżer urządzeń) mam dwa razy napisane
    Intel Pentium Dual CPU T3200 @ 2.00 GHz

jaki w końcu mam ten procesor? Czy wersja 64-bitowa pójdzie na nim? Czy to będzie armata na wróble?

Domyślnie

Masz taki procesor jak napisałeś a wyświetlają się dwa bo masz dwurdzeniowca
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

pebees
    Gość

Domyślnie

Tak, masz 64-bitowy procesor, i wersja 64-bit nie będzie armatą na wróble (tylko ramu trzeba ze 2 giga minimum ). Więcej informacji o procesorze tutaj - http://ark.intel.com/Product.aspx?id=37160 .
    Ostatnio edytowane przez pebees ; 04-11-2009 o 11:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Masz taki procesor jak napisałeś a wyświetlają się dwa bo masz dwurdzeniowca
    dzięki, ale dalej nie wiem, czy Win7 32 czy 64 bitowa?

edit:
    dzięki pebees, pisaliśmy w tym samym czasie
    Ostatnio edytowane przez miron19j ; 04-11-2009 o 11:16

pebees
    Gość

Domyślnie

Kurcze, czy moich postów nie widać?

Domyślnie

pebees już Ci napisał. Oczywiście, że pójdzie. Nie ma najmniejszego problemu. Wszystko jednak zależy do jakich celów chcesz instalować koniecznie akurat wersję 64bitową. Jeśli spodziewasz się jakiegoś wielkiego przyśpieszenia to od razu radzę żebyś sobie odpuścił...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    pebees już Ci napisał. Oczywiście, że pójdzie. Nie ma najmniejszego problemu. Wszystko jednak zależy do jakich celów chcesz instalować koniecznie akurat wersję 64bitową. Jeśli spodziewasz się jakiegoś wielkiego przyśpieszenia to od razu radzę żebyś sobie odpuścił...
    oprócz typowo biurowo-księgowych będę używał m.in. Capture NX2, PS4, innych do obróbki zdjęć.
    Muzyki i grafiki, ani gier raczej nie. No może jakiego Warcrafta albo pasjansa
    nie upieram się przy 64 bitowej, ale jeżeli pójdzie, to dlaczego nie?

Domyślnie

Moim zdaniem przy stosunkowo słabych procesorach nie warto wchodzić w 64 bity. Na moim komputerze (Pentium D Dual 2,8ghz) Miałem bety 32bity i 64 bity. Różnicy w szybkości nie zauważyłem, natomiast przy 64 bitach zużycie ramu rośnie o ok 300mb. Trochę więcej zajmuje również sam system na dysku. 64 bity będą mieć większy sens przy posiadaniu powyżej 3 gb ramu. Być może przy nowszych i mocniejszych procesorach różnica również jest większa.

Pzdr
    www.krainafotografii.pl
    flickr
    F301, 2xS5Pro; 8, 17-50, 35; 50; 85; 105; 80-200; SB800

Domyślnie

używasz ps, nx czyli programy tak na prawdę zachłanne na ram więc jego nigdy za wiele, a jak myślisz o więcej niż 4GB to tylko system 64bit, do tego jeśli będziesz potrzebował użyć tzw XPmode to to 64bit jest wymogiem
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów