Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
    swiatlo
    Gość

Domyślnie Nepalska rodzina

Niektóre wybrane zdjęcia z sesji z rodziną nepalską. Sesja jest zrobiona na zamówienie dla tej rodziny i jest ściśle portretowa, a nie kreatywna.
    Pokazuję ją jednak z tego powodu, że w biznes komercyjnych portretów właśnie wchodzę, więc wszystko jest jeszcze dla mnie nowe. Proszę więc o krytykę głównie w dziedzinie oświetlenia. Rodzina ta prosiła o bardzo formalne portrety, nie podobają im się artystyczne wygibasy czy inne odloty. Facet jest bardzo sztywny i tylko o takie portrety jego samego prosił. Kobieta już była bardziej wyluzowana.
    Oświetlenie - softbox jako główne, ekran jako fill, oraz światło tylne z gęstej kratki.

To na tyle. Jest jeszcze około dwudziestki innych podobnych i na podobnym poziomie, ale tyle wystarczy.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Jeszcze jedno:

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Rzeczywiście bez wygibasów, ładnie oświetlony secik... ale czy nie minąłeś się z tematem, bo nie widzę rodziny całej na jednej klatce... ?

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Rzeczywiście bez wygibasów, ładnie oświetlony secik... ale czy nie minąłeś się z tematem, bo nie widzę rodziny całej na jednej klatce... ?
    Oczywiście że mam i takie, ale nie chciałem już zanudzać forumowiczów.

Domyślnie

Mi sie bardzo podobają, naprawde przyjemnie sie je ogląda.

Domyślnie

ogolnie jest tak jak pisza koledzy i za to plusy

a z uwag

ad3 - przy rekach wlozonych do kieszenie malo korzystnie wyglada gdy nie widac chociazby fragmentu reki,
    gosc wyglada troche jak bez dloni, ale potret generalnie mi sie podoba... czuc "charakter" osoby na zdjeciu

ad2 - to biale swiatlo na prawym ramieniu troche odwraca uwage od glownego motywu czyli twarzy

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    ad2 - to biale swiatlo na prawym ramieniu troche odwraca uwage od glownego motywu czyli twarzy
    Masz pewnie na myśli lekki przepał na skórze kobiety. Tak, zgoda. Też to widziałem. Łatwe do naprawienia, w wersji do oficjalnego druku to poprawię.

Domyślnie

? nie ma zdjęć? Mi się nic nie ładuje.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

nic nie ma :/... to już jest koniec

Domyślnie

Ja osobiście pojęcia nie mam o złożonym oświetleniu więc odniosę się tylko do wrażenia; podoba mi się oświetlenie włosów kobiety, moim zdaniem dodałeś Jej blasku. Pozostałe też się podobają. Kichu z rękami ma chyba racje.
    red light, dark room...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów