Close

Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 168

Wątek: P6000 vs G10

conik
    Gość

Domyślnie

co to znaczy ze jakis aparat jest lepszy lub gorszy .....nie ma takich, albo sie godzisz z jego wadami i jestes ich swiadom a zalety wykozystujesz maksymalnie, albo ustawiasz na zielony program i trzepiesz co popadnie i to chyba rozni swiadomego fotografujacego od dyletanta. po prostu wez do reki i kup ten ktory ci najlepiej pasuje bo w tej kategorii wszystkie trzy ktore wymieniles dla osoby, ktora wie czego chce da porownywalny efekt (pomijam celowo mozliwosc krecenia filmow przez LX3 bo mowie o fotografowaniu)

Domyślnie

Już mnie głowa boli.... P6000 czy G10 a może G11 ?
    MarcinWilk

Domyślnie

Gdyby P6000 współpracował z każdą lampą błyskową albo z wyzwalaczami radiowymi to nawet bym się nie zastanawiał, nie widzę sensu płacenia 2x tyle za Canona. Gdy potrzebuję super jakości to używam trochę większej klatki niż paznokieć.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

A kto powiedział że P6000 nie współpracuje z wyzwalaczami radiowymi ? Mi jakoś bez instrukcji obsługi się udało to uruchomić...

Domyślnie

Włączę się do dyskusji bo też chce kupić kompakt. Za P6000 przemawia cena !!! wszystkie testy jakie czytałem stawiają go w jednym rzędzie z Canonem G10, różnice są niewielkie raz lepiej wypada C a raz N. Pomijam dyskusję różnych świrów zajmujących się szukaniem dziury w całym.
    Na Allegro P6000 używany z gwarancją w stanie idealnym można nabyć za cenę 800-900 złotych.
    Jedyne co jeszcze mnie powstrzymuję przed zakupem to ... spadająca cena Sigmy DP1 nową można kupić już poniżej 1500 złotych
    Co do G11 podoba mi się fakt zmniejszenia ilości pikseli oraz ten obrotowy ekran, ale czy te zmiany są warte 1800 - 2000 złotych ?
    Jakby nie patrzeć Nikon P6000 w kategorii cena/jakość/możliwości jest liderem !!!!

conik możesz coś wrzucić z tego P6000 ??
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartello Zobacz posta
    A kto powiedział że P6000 nie współpracuje z wyzwalaczami radiowymi ? Mi jakoś bez instrukcji obsługi się udało to uruchomić...
    Kolega conik o tym wspominał - podobno wyzwala jedynie lampy Nikona. Napisz proszę coś o swoich doświadczeniach.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

conik
    Gość

Domyślnie

potwierdzam, p6000 nie wyzwala nic innego jak sbXXX nawet jednostykowa wyzwalaczka nie dziala z tym aparatem
    mozliwe ze jakies dedykowane metze czy inne sunpaki beda dzialaly ale cos mi sie obilo o uszy ze kundzior w fotojokerze sprawdzal z jakims malym sunpakiem i tez nie gadalo

Domyślnie

a Sigma DP1 współpracuje z wyzwalaczami radiowymi ?
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    potwierdzam, p6000 nie wyzwala nic innego jak sbXXX nawet jednostykowa wyzwalaczka nie dziala z tym aparatem
    mozliwe ze jakies dedykowane metze czy inne sunpaki beda dzialaly ale cos mi sie obilo o uszy ze kundzior w fotojokerze sprawdzal z jakims malym sunpakiem i tez nie gadalo
    Żeby nie być gołosłownym w rozmowie dotyczącej wyzwalania błysku chińskimi wyzwalaczami na P6000.
    To zdjecie wykonane minutę temu, prosto z aparatu, tylko pomniejszone.

I dalej piszcie że się nie da...

Domyślnie

W kwestii rozmów dotyczących P6000, bo takowego posiadam pozwolę wtrącić swoje 3 grosze.
    Aparat ten, jest skierowany do amatorów i wg. mnie idealnie sprawdza się w sytuacjach do jakich został stworzony.
    Nie zastąpi on lustrzanki, no ale każdy powinien wiedzieć o tym, jeżeli już takową posiada.
    Z moich spostrzeżeń na plus tego aparatu w porównaniu do innych można zaliczyć :
    Dobre wykonanie (magnezowa obudowa)
    latwość zmian parametrów zdjęcia (pokrętło i guzikologia)
    Szybki autofocus (w stosunku do kompaktow ktore mialem wczesniej)
    Czytelne menu
    Cena

Do minusów :
    Bateria, bateria, bateria... Szybko się rozładowuje (nawet jak aparat jest w spoczynku(przy wyłączonym GPSie))
    Bliki i odbicia przy fotografii pod słońce,
    Ciemnica przy ustawieniu Tele (f6.2)
    Duża rozdzielczość (tak z 10mpix by było super)

Ale podsumowując... w stosunku jakość zdjęć/ergonomia/cena nie znajdzie się nic lepszego w tym momencie.
    Na starcie tylko powiem że trzeba dokupić przynajmniej jedną dodatkową baterie i ładowarkę zewnętrzną... Nie oryginalne są okej i nie można mieć im nic za złe... No i ta cena

Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów