Szukaj
Ciężko znaleźć coś pozytywnego w tych pracach, czy aby na pewno te fotografie chciałeś nam pokazać?
Zapraszam
<a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>
Sam już nie wiem co chciałem pokazać. Na jedynce wydawało mi się że te światło i grób ma swój klimat,a na następnym chciałem pokazać trochę jesiennych parkowych kolorów, ale znów są baty.Powoli się przyzwyczajam że wciąż od Was obrywam![]()
Na jedynce, są fajne smugi świetlne nad grobami. Jednak w takiej postaci jak nam to zaprezentowałeś giną one w kadrze zwłaszcza że po lewej stronie od drzewka nie ma nic. Czyli na 2/3 kadry nie ma niczego co może zainteresować widza. Wyjściem z tej sytuacji byłoby kadrowanie pionowe, z grobami przechodzącymi po przekątnej w drugi plan gdzie byłyby świetlne smugi.
Na dwójce są drzewa i liście, rzut oka na fotografię i po 2 sekundach nie ma na co patrzeć.
Zapraszam
<a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>
Za te uwagi bardzo Ci dziękuję.Jak to czytam wydaje się to takie naturalne i logiczne, a jednak robiąc zdjęcia nie pomyślałem o tym. Może z tej lekcji w końcu wyniosę coś pożytecznego, niemniej jednak dzięki za cenne wskazówki.
Uwielbiam obrywac tutaj. Tak sie ucze![]()
Ostatnio edytowane przez GUINNESSts ; 22-11-2009 o 01:34
Oczywiście się nie zrażaj tylko ćwicz, ćwicz, ćwicz. Myślę, że każdy początki miał podobne![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Skontaktuj się z nami