Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie

Na jedynce masz po prawej ciekawą grę świateł, a TY co tu chciałeś pokazać ?
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    Na jedynce masz po prawej ciekawą grę świateł, a TY co tu chciałeś pokazać ?
    O tak. Powinienes bardziej wykorzystac ta chwile.

Domyślnie

Ciężko znaleźć coś pozytywnego w tych pracach, czy aby na pewno te fotografie chciałeś nam pokazać?
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Sam już nie wiem co chciałem pokazać. Na jedynce wydawało mi się że te światło i grób ma swój klimat,a na następnym chciałem pokazać trochę jesiennych parkowych kolorów, ale znów są baty.Powoli się przyzwyczajam że wciąż od Was obrywam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedone Zobacz posta
    ...Powoli się przyzwyczajam że wciąż od Was obrywam
    Myślę że nie tędy droga
    Może tak:
    Na jedynce, są fajne smugi świetlne nad grobami. Jednak w takiej postaci jak nam to zaprezentowałeś giną one w kadrze zwłaszcza że po lewej stronie od drzewka nie ma nic. Czyli na 2/3 kadry nie ma niczego co może zainteresować widza. Wyjściem z tej sytuacji byłoby kadrowanie pionowe, z grobami przechodzącymi po przekątnej w drugi plan gdzie byłyby świetlne smugi.
    Na dwójce są drzewa i liście, rzut oka na fotografię i po 2 sekundach nie ma na co patrzeć.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    Myślę że nie tędy droga
    ...Na dwójce są drzewa i liście, rzut oka na fotografię i po 2 sekundach nie ma na co patrzeć.
    Może, żeby chociaż prawdziwki były...

Domyślnie

Za te uwagi bardzo Ci dziękuję.Jak to czytam wydaje się to takie naturalne i logiczne, a jednak robiąc zdjęcia nie pomyślałem o tym. Może z tej lekcji w końcu wyniosę coś pożytecznego, niemniej jednak dzięki za cenne wskazówki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedone Zobacz posta
    Sam już nie wiem co chciałem pokazać. Na jedynce wydawało mi się że te światło i grób ma swój klimat,a na następnym chciałem pokazać trochę jesiennych parkowych kolorów, ale znów są baty.Powoli się przyzwyczajam że wciąż od Was obrywam
    Nie obrywasz. Te fotki nie sa zle. Brakuje w nich wykorzystania czegos szczegolnego. Jak np. swiatla o ktorym pisal Art. Znalazlo sie jakby przypadkowo w kadrze.
    Tytul-temat-tlo. Zanim wyjde w plener, czesto mam tylko tytul. Pozniej szukam tematu. To nie zawsze sie udaje.
    Uwielbiam obrywac tutaj. Tak sie ucze
    Ostatnio edytowane przez GUINNESSts ; 22-11-2009 o 01:34

Domyślnie

Oczywiście się nie zrażaj tylko ćwicz, ćwicz, ćwicz. Myślę, że każdy początki miał podobne
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów