Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Jakiś sprytny program do backupu.

Mam problem polegający na tym, że posiadam 500GB danych, z których chciałbym wykonać kopię zapasową.
    Zejdzie się płyt i czasu 'od pytąga' więc szukam takiego programu, który ogarnie foldery, które mu wskażę i potem będzie tylko kazał wkładać płytę po płycie. No i przy okazji jakby się nie zbiesił w połowie to też byłoby dobrze.

No i oczywiście freeware.

Oszczędny w słowach Awatar mirtius
    Miasto
    Warszawa / Mińsk Maz.

Domyślnie

Ogólnie: http://www.dobreprogramy.pl/Kategorie,Windows.html

Szczerze, to nie wiem bardzo o jaki program ci chodzi?
    Archiwizacja?
    Zapis? Uporządkowanie?

Trochę tego jest, więc lepiej chyba najpierw przemyśleć jak chcesz to zrobić i potem poszukać odpowiedniego programu

Domyślnie

Polecam Paragon Drive Backup 9.0. Uzywam i chwale. Jest darmowa, niekomerycjna wersja, a program bogaty w funkcje.
    http://www.mydigitallife.info/2009/0...serial-number/

Domyślnie

A dlaczego chcesz nagrywać na płyty, zamiast zwyczajnie kupić HDD 500GB i na nim zarchiwizować pliki?

Domyślnie

No wlasnie Michal? Lepiej kupic 500GB dysk nagrac i zaniesc do znajomych na przechowanie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel Zobacz posta
    A dlaczego chcesz nagrywać na płyty, zamiast zwyczajnie kupić HDD 500GB i na nim zarchiwizować pliki?
    W komputerze mam dysk 500GB i na nim mam zdjęcia. Średnio raz na tydzień podpinam zewnętrzny dysk 500GB, na którym wykonuję kopię zapasową. Jednak mi to nie wystarcza, gdyż obydwa dyski są w tym samym domu i w razie np. włamania jest duże prawdopodobieństwo, że obydwa dyski stracę.

Dlatego chcę średnio raz do roku wykonywać kopię zapasową na DVD, którą będę gdzie indziej trzymał.

I potrzebuję program, który po prostu ułatwi mi kopiowanie 500GB na płytę tak, że podaję tylko folder, który mnie interesuje a program już sobie sam tak dobiera podfoldery, że wykorzystuje jak najlepiej miejsce na płycie i każe mi tylko wrzucać następną co kilka minut.

Wiecie jak to wygląda ręcznie... Kurcze folder z Krysią ma 2GB, więc muszę poszukać jakiś, który ma 2.5GB, aby zapełnić płytę... O znalazłem w końcu.

Po kilku takich operacjach stracę rachubę, które foldery kopiowałem a które nie i będzie masakra.

Maszull, poza tym chciałbym mieć choć jedną kopię na nośniku niemagnetycznym. Praca z ostatnich 8 lat przechowana tylko w dwóch kopiach magnetycznych raczej nie napełnia mnie spokojem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta

Po kilku takich operacjach stracę rachubę, które foldery kopiowałem a które nie i będzie masakra.
    Co do tej kwestii - polecam program Where Is It?
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cobian Backup, choć on ma problemy z przywróceniem danych (można ręcznie to robić).

Polecam takie rozwiązanie: Microsoft SyncToy i kopiowanie gdzieś do katalogu "Backup" (lub innego), a potem na płytę. Używam i sobie chwalę.
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Domyślnie

Jeśli chcesz archiwizować wybrane foldery to polecam Ci ten program Cobian Backup - po polsku. Używam go i robi wszystko ładnie i po cichu Czy nagrywa archiwa na płytki - nie sprawdzałem. Do backupu całych partycji używam Norton Ghost'a. A dla bardziej wtajemniczonych polecam się zainteresować płytą Hiren'sBootCD
    N

Domyślnie

No właśnie u mnie problem jest z nagraniem danych folderów na płyty, bo SyncToy jest doskonały do backupu dysk-dysk i ten etap mam obcykany.

1. Chciałbym podać folder (a w nim jest kilkadziesiąt podfolderów z plikami)
    2. Program oblicza i mówi, że potrzebanp. 80 płyt DVD
    3. Potem mówi 'włóz pusty dysk DVD'
    4. I tak w kółko.

Obawiam się, że będę musiał Picasę zainstalować, bo tam jest takie coś, ale nie wiem czy ten backup jest 'na żywca' czy przypadkiem Picasa robi sobie z tego jakiś własny format pliku czy obraz na DVD

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów