Szukaj
W sumie miałem nawet w pierwszym poście zadać takie pytanie "czy nie za dużo dołu?"bo sam mam niejakie wątpliwości w tej kwestii
Winieta być musiała bo trzeba było nieco zgasić to pełne słońce
Dzięki za komentarz.
Mi nic nie przeszkadza, prawie - ładny kadr, ładne kolorki, ale brakuje mi tylko prostowania wody, albo prostowania kolumn.![]()
Ostatnio edytowane przez barbi ; 19-11-2009 o 21:23
Fajna pocztówka - na tym samym wysiadałem w ub. roku ...![]()
NIKON
Bardzo schludne zdjecie - bdb.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
tych kolumn się nie da wyprostować moim zdaniem. myslę, że konserwator zabytków (chyba jest coś takiego we Włoszech) by się nie zgodził.
mam teraz taki szybki tester - zwalił mi się komp i mam teraz przez środek taką bardzo praktyczną fioletową pionową linię pomocniczą (wiedziałem, że to po coś jest!). mówiąc krótko - co druga kolumna jest pionowa, co druga leci... to chyba nie błąd obiektywu!!
kolory fajne, winieta nie![]()
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
Dzięki za opinie!
Co do prostowania to moim zdaniem to co ma być proste jest proste, natomiast prostowania tego typu zabytkowej architektury się nie podejmuję.To zdjęcie zresztą nie było w żaden sposób prostowane - to co widać dało się zrobić za pomocą obiektywu.
galu - co do winiety to kiedyś gdzieś napisałeś, że generalnie nie lubisz więc przyjmuję twój głos jako nieobiektywny![]()
Fajne wakacyjne zdjecie. Moze w kwadrat?
Skontaktuj się z nami