Przedmówca już opisał w skrócie system gwarancyjny Della. Warto zwracać uwagę aby była gwarancja NBD - a w linkowanym komputroniku takowej nie uświadczymy. Jeśli już ma być Dell to proponowałbym rozejrzenie się za modelami ze zwrotów/open boxy z allegro. W dużej mierze sprzęty nawet nie włączane, nowe, na pełnej 3 letniej gwarancji NBD, z ceną dużo niższą niż oficjalna.
Ja z kolei miesiąc temu sprzedałem w.w. Della Studio 1535 bo po roku użytkowania skrzypiał , cały trzeszczał, klawiatura po jednej kropli wody (słownie - jednej) w połowie się kleiła... jakoś mnie irytował i odjechał w siną dal
Irytująca jest szklana matryca i pokrywa - taka niby satyna na której widać każdy odcisk palucha. Mało tego - chcąc to zetrzeć rozmazuje się jeszcze bardziej... tragedia.
Obecnie każdemu gorąco polecam sprzęty Samsunga - rewelacyjne wykonanie i ceny.
Nie wiem jaką chcesz matrycę ale ja mam 15.6 - model R522 - wykonany doskonale jak na sprzęt za ~ 2500zl.
świetne są modele 13" - P460 - matowa matryca, rewelacyjnie wykonany, choć nielekki ok 2.5kg.
14" są rewelacyjne X460 - matryca glare, wykonanie doskonałe - naprawdę same superlatywy - Sony ma takie modele za 10.000zl a tego samsunga kupisz za ok 3400zl na allegro.
Jeśli szukasz czegoś mobilnego to świetne są Acery Timeline - solidnie wykonane, lekkie, super aku.
Nowe Asusy na prockach SU7300 - również rewelacja.
Nie podałeś żadnych kryteriów więc i doradzić ciężko...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami