Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Stadion LA Opole

Panorama złożona z 12 pionowych kadrów [n18-70 @ 25mm]. Moje pierwsze kadry z hitechem nd 1.2 grad se. W pse7 poprawione wyłącznie krzywe (i ostrzenie po zmniejszeniu). W porównaniu do tego samego kadru bez szarej połówki to niebo a ziemia

*

bonus - panorama z 6 poziomych kadrów z użyciem filtra hoya ir72
    **
    D70|s 10-20|n 18-70|n 50/1.8|gp YH324C+YH430 "wiecej sprzętu niż talentu"

Domyślnie

bonusik wpada mi w oko
    jakim programem to kleiłeś?
    Z punktu widzenia jutra na dzień dzisiejszy patrzycie z wczoraj

Domyślnie

Szkoda tylko tego płotku przyciętego na dole - szara połówka to podstawa też zamierzam nabyć.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    szara połówka to podstawa
    zastąpić ją może HDR, ale przy panoramie z 6 kadrów robi się przynajmniej 3x6=... 18 ujęć?

Domyślnie

1. klejone huginem
    2. ogrodzenia szkoda, ale ir było robione z poziomych kadrów więc kąt widzenia był mniejszy. z założonym ir ciężko się kadruje, więc obrót tylko w osi poziomej na statywie był prostszy niż sklejanie na ślepo kilku pionowych kadrów.
    2a. kadry pionowe bez zachowania punktu nodalnego dają artefakty (widać na 1 fotografii), za to przy kadrach poziomych posklejane jest zdecydowanie lepiej (ale kosztem kąta widzenia, co widać na fotografii 2)
    3. pracuję również nad hdrem, ale wymaga to głębszej analizy: 3xpano->hdr versus 8xhdr->pano ;O

Domyślnie

Jest i hdr. Tutaj więcej dołu, nie wiem jak to się podoba (co ciekawego jest w polbruku?). Trzeba będzie jeszcze powalczyć z tym kadrem. na tej panoramie przynajmniej widać, gdzie był fotograf ;p

Domyślnie

na mój gust jedyna słuszna droga to (x)hdr->pano, można zdziałać np. takie cuda: http://i33.tinypic.com/k2eb6o.jpg

Uprawnienia umieszczania postów