Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Przebłyski...

Domyślnie Przebłyski...

... listopadowego słońca.

Zapraszam do oglądania i komentowania

Pozdrawiam

Domyślnie

Ładnie złapałeś światło

Domyślnie

bardzo dobry moment, ale jakościowo co najmniej dziwnie.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Kadr jest ok, ale zauważyłem, że Twoje zdjęcia tu wstawiane są słabej jakości? kiepska kompresja ? bo sprzęt przyzwoity wiem, że obrabiasz w PS może masz coś żle ustawione w zapisie ?
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Tak, światełko było ładne ten kadr troszkę dziwny, może kwadrat byłby lepszy.
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

"zauważyłem, że Twoje zdjęcia tu wstawiane są słabej jakości? kiepska kompresja ?"

Nie mieszajmy kompresji z konwersją. 96% to nie taka tragedia.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Zagrało światło pięknie,.. co do kadru, myślę, że tam na miejscu nic lepszego nie dało się wykroić, wszystkie kierunki uciekają w lewo,.. z prawej gęstwina z lewej pole,..też bym poległ...Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "zauważyłem, że Twoje zdjęcia tu wstawiane są słabej jakości? kiepska kompresja ?"

Nie mieszajmy kompresji z konwersją. 96% to nie taka tragedia.
    No tak, masz rację
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    Kadr jest ok, ale zauważyłem, że Twoje zdjęcia tu wstawiane są słabej jakości? kiepska kompresja ? bo sprzęt przyzwoity wiem, że obrabiasz w PS może masz coś żle ustawione w zapisie ?
    Nie wiem co z tą jakością ? Niby wyostrzam po zmniejszeniu, sam nie wiem. Chyba muszę coś źle robić.
    Obrabiam w NX + PSE. Zdjęcie w normalnych rozmiarach wydaje się dobrej jakości. Być może to nowy obiektyw.
    Zauważyłem, że czasami ostrość pada. Choć niektóre zdjęcia robione tym obiektywem są ostre.
    Na przykład to: http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=120966.
    Dzięki za komentarze .

Domyślnie

Juz tlumacze o co ARTowi chodzi.......padla jakosc bo wyszly kropy i szum po wyciaganiu z cienia! A nie kompresja!
    Tez obrabiam NXem i PSem i zawsze tak bedzie jak targasz z ciemnicy!
    A co do tego zdjecia ktore podales jako przyklad to tam miales ladne swiatlo to wyszlo idealnie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów