Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Domyślnie

Uzywam Bamboo a raczej wspomagam sie przy retuszach fot i robotach graficznych i potwierdzam opinie wiekszosci ze jest to fajne narzedzie. mam porownaniee z tabletem pentagrama najwiekszym nie wspomne nazwy bo wogole wole go nie wspominac.
    D90, Samyang, Tamron, Tokina, Nikkor
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Bamboo Pen&Touch zamówiony. To jedna z ważniejszych chwil mojego życia Nie wiem czemu dopiero teraz go zamówiłem, bo w sumie to ceny już od dawna nie przerażają. Pen&Touch zamiast zwykłego Pena dlatego, żeby mieć przyciski - wielokrotnie ludzie mówili, że się przydają i nawet więcej było by wskazane, więc szkoda było by kupić wersję bez nich a później żałować.

Domyślnie

Korzystam z Intuosa. Do obróbki super sprawa. Ale jeśli niewiele robicie obróbki wymagającej retuszu to zwykła myszka pomaga. Aha, jak się zakupi "tacza" to schowajcie myszkę, bo na początku mocno kusi aby po nią sięgnąć
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

po "kliknięciu" piórkiem wokół kursora pojawia się taki okrąg, da się to jakoś wyłączyć? i da się ustawić tak w PS, żeby Opacity pędzla zależało od siły nacisku piórka? żeby rozmiar pędzla był stały ale opacity się zmieniało
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 23-10-2009 o 14:33

Domyślnie

sprawę z opacity rozwiązałem, ale tej pierwszej nie a jest to strasznie wnerwiające. Dopiszę dokładnie o co chodzi - przy puszczaniu przycisku (piórka) pojawiają się wokół kursora takie okręgi (tak jakby palcem dotknąć wody). Problem jest wtedy kiedy chcę zrobić np pojedynczą kropkę - nie da się tego zrobić przykładając priórko do tabletu bo wtedy pojawiają się te okręgi, a kropka nie. Poza tym jak przejeżdżam piórkiem po tablecie, to w pierwszym momencie kursor tak jakby stoi w miejscu przez ułamek sekundy - w PS przeszkadza to w rysowaniu. Domyślam się , że te dwie sprawy się łączą. PC na pewno wyrabia z wydajnością (tylko kartę graficzną spaliłem i siedzę na radeonie x700), system to win7. Help

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    sprawę z opacity rozwiązałem, ale tej pierwszej nie a jest to strasznie wnerwiające. Dopiszę dokładnie o co chodzi - przy puszczaniu przycisku (piórka) pojawiają się wokół kursora takie okręgi (tak jakby palcem dotknąć wody). Problem jest wtedy kiedy chcę zrobić np pojedynczą kropkę - nie da się tego zrobić przykładając priórko do tabletu bo wtedy pojawiają się te okręgi, a kropka nie. Poza tym jak przejeżdżam piórkiem po tablecie, to w pierwszym momencie kursor tak jakby stoi w miejscu przez ułamek sekundy - w PS przeszkadza to w rysowaniu. Domyślam się , że te dwie sprawy się łączą. PC na pewno wyrabia z wydajnością (tylko kartę graficzną spaliłem i siedzę na radeonie x700), system to win7. Help
    Please go to Windows services, find 'TabletPC Input Service', rightclick on it and open its properties, set the start type to 'disabled' and restart Windows. (z forum wacoma)
    D70|s 10-20|n 18-70|n 50/1.8|gp YH324C+YH430 "wiecej sprzętu niż talentu"

Domyślnie

Wszystko jasne, ja mam ten sam problem, ale pod Win XP w panelu sterowania nie ma żadnych dodatkowych opcji dot. tabletu. Nie wiem gdzie w takim razie mogę wyłączyć te "ułatwienia" skoro one są aktywne. Dodam tylko, że po restarcie systemu wszystko jest ok, dopiero po jakimś czasie, nie wiem od czego to zależy, włącza się opcja "naciśnij i przytrzymaj" (czy podobna nazwa) i to uniemożliwia prace np. w PS. Szukałem w rejestrach tych ustawień, bez rezultatów. Szukałem w dodatkowych składnikach systemu żeby to doinstalować ale nie zanalazłem. Macie jakieś pomysły? Cokolwiek?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buckey Zobacz posta
    (...) włącza się opcja "naciśnij i przytrzymaj" (czy podobna nazwa) i to uniemożliwia prace np. w PS (...)
    Czy chodzi o Nacisk - przytrzymanie?
    Sprawdź co masz ustawione pod "dolnym" przycisku na piórku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yeltzyn Zobacz posta
    Czy chodzi o Nacisk - przytrzymanie?
    Sprawdź co masz ustawione pod "dolnym" przycisku na piórku.
    Nie chodzi o przyciski. Tam mam ustawione tak, ze dolny przycisk dziala jak prawy klawisz myszy (kiedy nacisne go i stukne w tablet) a gorny jako przewijanie. Ale nie o to chodzi bo probowalem tez wylaczyc wszystkie funkcje dla obu przyciskow). Chodzi o to ze jest taka funkcja windowsa "press and hold for right click" - nacisnij i przytrzymaj dla prawego klikniecia, i to samo, automatycznie sie wlacza po jakims czasie od zrestartowania XP. Do tego momentu wszystko jest ok. Ale jak sie wlaczy to przeszkadza w precyzyjnym rysowaniu bo nie mozesz zrobic nawet kropki bo windows interpretuje to jako chec wywolania funkcji prawego klawisza.

I dlatego moje pytanie jak i gdzie mozna to wylaczyc skoro w XP nie ma zadnych funkcji w panelu sterowania (jak dla Visty czy Win7).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buckey Zobacz posta
    I dlatego moje pytanie jak i gdzie mozna to wylaczyc skoro w XP nie ma zadnych funkcji w panelu sterowania (jak dla Visty czy Win7).
    start>panel sterowania>[drukarki i inne urzadzenia]>wlasciwosci bamboo>Pen>ADVANCED

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów