Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: DxO 6

Domyślnie DxO 6

Wyszła nowa wersja tego dosyć kontrowersyjnego oprogramowania.
    Nowosci jest sporo : http://www.dxo.com/intl/photo/dxo_optics_pro/new_in_V6

Używam wersji 5.3.5 i jest OK : działa stabilnie, a korekcja optyki jest, MZ, na (bardzo) dobrym poziomie. Z poprzednimi wersjami 5.x firma nie za bardzo się popisała.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Właśnie testuję DxO 6, normalnie korzystam z C One, aktualnie 5, ale szukam czegoś lepszego. Jestem pod wrażeniem nowego interfejsu DxO, korekcji błędów optyki, obróbki szumów itp. Z tego co wiem, to takich rzeczy jak Volume anamorphosis nie ma nikt.

Domyślnie

".....normalnie korzystam z C One, aktualnie 5, ale szukam czegoś lepszego."

No to możesz długo szukać.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sewo Zobacz posta
    Właśnie testuję DxO 6, normalnie korzystam z C One, aktualnie 5, ale szukam czegoś lepszego. Jestem pod wrażeniem nowego interfejsu DxO, korekcji błędów optyki, obróbki szumów itp. Z tego co wiem, to takich rzeczy jak Volume anamorphosis nie ma nikt.
    Zgadzam się. Szukałem narzędzi do korekcji znieksztalceń optyki i tak rozbudowanego i skutecznego nie znalazłem.
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

Po złych doświadczeniach z wczesnymi wersjami DxO 5 (nazwanej przez użytkowników "pay for beta") stwierdziłem, że z kolejnymi programami tej firm dam sobie spokój. Jednak po kilku dniach testów wersji 6 jestem mile zaskoczony i chyba zmienię zdanie. Parę rzeczy wymaga jeszcze dopracowania, ale kolejne rewizje powinny to załatwić. Dodatkową zachętą jest atrakcja promocja
    D610 20,35,50,85/1.8G 70-200/4G SB500 GR LX100

Domyślnie

a ja sie też pobawiłem i musze powiedzieć,że szybko odinstalowałem.Nie mówie o możliwościach programu tylko o jego obsłudze. chyba przyzwyczaiłem sie do PS i NX

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez noktoto Zobacz posta
    Po złych doświadczeniach z wczesnymi wersjami DxO 5 (nazwanej przez użytkowników "pay for beta") stwierdziłem, że z kolejnymi programami tej firm dam sobie spokój. Jednak po kilku dniach testów wersji 6 jestem mile zaskoczony i chyba zmienię zdanie. Parę rzeczy wymaga jeszcze dopracowania, ale kolejne rewizje powinny to załatwić. Dodatkową zachętą jest atrakcja promocja
    Przyłączam się do powyższych słów, miłe zaskoczenie, to jest ten stan, jaki przeżyłem z wersją DxO 6.
    Capture One, z którego korzystam na stałe to wersja 4.8, wersja 5, o której pisałem to trial. Mam więc dylemat, robić za 99 USD upgrade na 5, które nic mi nowego nie da, skoczyć za 299 USD na Co One 5 Pro, lub tez przejść na DxO 6 za 109 USD. Wczoraj testowałem obróbkę zdjęć robionych przy czułości 3200. DxO ponownie wygrał,

Domyślnie

Do pełni szczęścia brakuje mi tylko możliwości porównywania różnych zdjęć jeszcze przed obróbką. Takie narzędzie było dostępne w DxO 4, a nowsze edycje zostały go pozbawione .
    D610 20,35,50,85/1.8G 70-200/4G SB500 GR LX100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    ".....normalnie korzystam z C One, aktualnie 5, ale szukam czegoś lepszego."

No to możesz długo szukać.
    Kończy mi się trial DxO 6, muszę konstatować, po obrobieniu ok. 200 zdjęć wykonanych w najróżniejszych warunkach, że jednak kolega T&T miał rację. Obrabiałem te same zdjęcia w obu programach i jednak te z C One bardziej mi się podobały, jest to subiektywne odczucie, ale cała fotografia cyfrowa jest bardzo subiektywna, szum, ostrość, rozpiętość tonalna i kolory.

Domyślnie

Gdzie w Polsce można kupić Dxo 6 ?? Jakoś nie mogę trafić na slad.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów