Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Angry nowy soft do D50

czy ktoś mi może pomóc z tą ostrością w d50,podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże,
    ale skąd go wziąć i jak wgrać ??
    Chyba go sprzedam i kupię PANASONICA DMC-FZ50,
    tylko co jest lepsze d50 czy panasonic, też nie wiem.
    POMOCY_ODPOWIEDZCIE
    pozdr,Aguniar

Domyślnie

Tak, masz rację...sprzedaj. Być może lustrzanka nie jest Ci pisana.

Domyślnie

Teraz juz wiem czemu czasem zdarzaja mi sie nieostre zdjecia - to wszystko wina softu
    Dobra, nie nabijam sie wiecej, zgadzam sie z Ark'iem.
    D90 | N50 1.8 | N18-105VR | N70-300 | N18-55 | SB-600
    www.canis.art.pl

Question ???

"podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże"

Mogłabyś (Agunia?) przybliżyć, skąd masz takie informacje?

1. Do D50 nie ma "nowej wersji" firmware. Jest tylko 1.0 i nie zanosi się, żeby kiedykolwiek pojawiła się nowa wersja.
    2. Jak firmware może wpływać na ostrość zdjęcia? (poza ustawieniami "sharpness")?

Paweł
    Fiat Lux

Cytat Zamieszczone przez PaSkal Zobacz posta
    "podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże"

Mogłabyś (Agunia?) przybliżyć, skąd masz takie informacje?

1. Do D50 nie ma "nowej wersji" firmware. Jest tylko 1.0 i nie zanosi się, żeby kiedykolwiek pojawiła się nowa wersja.
    2. Jak firmware może wpływać na ostrość zdjęcia? (poza ustawieniami "sharpness")?

Paweł
    nie chodzi mi o nową przejęzyczyłem się,powiedział mi gościu w sklepie że można wgrać jeszcze raz firmware

Domyślnie

Wgranie na nowo softu raczej nic nie da. Jezeli było by coś nie tak z dotychczasowym softem to aparat by nie działał lub wywalal jakis bład albo zaliczał zwisy.
    Pewnie jak żeś zaczał męczyć sprzedawcę to spławił cię taką odpowiedzią

Cytat Zamieszczone przez Fodo Zobacz posta
    Wgranie na nowo softu raczej nic nie da. Jezeli było by coś nie tak z dotychczasowym softem to aparat by nie działał lub wywalal jakis bład albo zaliczał zwisy.
    Pewnie jak żeś zaczał męczyć sprzedawcę to spławił cię taką odpowiedzią
    to co jest grane z tą ostrością, może to wina obiektywu a nie aparatu ??

Domyślnie

Jeśli sprzęt jest ok, to podejdź do jakiegoś sprzedawcy foto i poproś, żeby Ci pokazał jak się ustawia ostrość w tym aparacie.
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Domyślnie

moze pokaz te nieostre foty (z exifami)

Domyślnie

[QUOTE=aguniar;157091]czy ktoś mi może pomóc z tą ostrością w d50,podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże,
    ale skąd go wziąć i jak wgrać ??
    Chyba go sprzedam i kupię PANASONICA DMC-FZ50,
    tylko co jest lepsze d50 czy panasonic, też nie wiem.
    POMOCY_ODPOWIEDZCIE

## Nikon ,Canon ,Olympus rirmy wyrosly z aparatow fotograficznych... ale mozesz kupic cos co wywodzi sie z telewizorow.... wybor jest twoj...

dla mnie aparat to albo nikon albo olympus ... cala reszta to badziew.. co umie wszytsko .. ale naprawde nic nie moze. AMEN!

pozdr

Uprawnienia umieszczania postów