Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Prababcia

Domyślnie Prababcia

Piękna starość

Pozdrawiam
    Seth Cracow
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

Ostrość gdzieś uciekła.

Domyślnie

Tak na moje oko to ostrość słaba.
    Chyba lepiej zdjęcie prezentowało by się w BW.

p/s
    pozdrowienia dla prababci

Domyślnie

wybacz ale to tylko album...
    sprawdz CZB
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

OK. Ostrość poszła na bluzkę a nie na oczy. Fotki wogóle nie obrabiałem więc nie jest ani skorygowany balans, ani nie podkolorowane oczy.

Coś jeszcze nie gra ? Kadr ? Za duża GO ? Tło kiepskie ?
    Bo jak widać zdjęcie nie było studyjne ani żadnej modelce tylko światło zastane i oczywiście z ideą albumową a nie portretu do Vivy.

Proszę o poradę żebym wiedział na co następnym razem zwrócić uwagę lub jak spróbować poprawić to zdjęcie w obróbce. Oczywiście spróbuje wersji CZB

Dzięki za wszystkie uwagi.

Pozdrawiam
    SethCracow

Domyślnie

skoro mialo isc do albumu proponuje wstawiac w fotografii okolicznosciwoej i ablumowej
    skoro GO nie trafiles to po co pokazywac nieudane zdjecie? kazdy obrabia zdjecia chyba ze nie umie
    jak juz czepiac sie kadru to troche centralnie

moja rada podpiac 50 1.8 i zrobic zdjecie na F2.2 bedziesz mial prawie okragly bokeh i mala glebie

najwazniejsze trzeba miec troche dystansu do swoich zdjec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sethcracow Zobacz posta
    Bo jak widać zdjęcie nie było studyjne ani żadnej modelce tylko światło zastane i oczywiście z ideą albumową a nie portretu do Vivy.
    dzial albumy przyjacielu
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

za hanibalem, bo pierwsza rzecz która mi przemknęła to ładne BW
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

Dystans chyba mam. Nie twierdziłem, że to cudo świata. Pewnie trochę inaczej na nie patrzę bo sentymentalnie. Ale macie oczywiście rację - kategoria album powinna być. Będę bardziej krytyczny next time.

LWO - obróbka u mnie dopiero w powijakach ale oczywiście będę walczył.

Dzięki za wszystkie rady.

Pozdro
    SethCracow

Domyślnie

Żeby nie było, że się całkiem poddałem to spróbowałem obróbki w CzB - nie jestem w tym miszczem niestety

bardziej pasuje ?

Pozdro
    SethCracow

Uprawnienia umieszczania postów