Szukaj
To ciekawe, im dalszy numer zdjęcia, tym gorsza ostrość.
Jedynka mi osobiście najbardziej się podoba i jest też najostrzejsza. Ładna dramaturgia dalekiego planu.
Co do dwójki to nie podzielam poprzedniej opinii że wieża nie pasuje do krajobrazu, bo według mnie przeciwnie, ale jestem tylko fotoamatorem, więc fachury mogą myśleć inaczej. Według mnie dzięki wieży to zdjęcie jeszcze ma sens, bo bez niej to byłoby po prostu zdjęcie niczego.
Trójka ma bardzo złą ostrość, a czwórka wręcz tragiczną. Czwórka wygląda na wręcz ruszoną. Albo robioną bardzo złej jakości kompaktem.
Wszystkie fotki robiłem z użyciem statywu. Z czwóreczką jest ten problem że była robiona na długim czasie, co za tym idzie drzewa zdążyły się poruszyć, faktycznie trzeba będzie nad ostrością popracować w przyszłości. A jeśli chodzi o dwójkę chciałem pokazać tą wieżę troszkę inaczej niż na pocztówkach, dokładnie tak jak zobaczyłem ją pierwszy raz.
Czekam na dalsze uwagi
swiatlo następnym razem wyostrzę bardziej po zmniejszeniu bo orginał wygląda dobrzea jeśli chodzi o dwójkę, problem z nią taki że z innej strony nie można do niej podejść, a inny kadr z tego miejsca jakoś nie wchodził w grę (drzewa)
jednyka najlepsza
reszta raczej do kosza![]()
Skontaktuj się z nami