Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Domyślnie

Jak by było w innych krajach to by pieczęć była nie po polsku.
    Sprzedawcy wiedzą doskonale o co chodzi z racji oficjalnego pisma NP.

Bardziej obstawiał bym 1.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

sam mam N35/1.8 kupione w FJ i jest w środku pudełeczka właśnie taka pieczątka, obiektyw był nowy, przy mnie rozpakowywany, zero śladów używania, rysek odcisków palców itp. Wszystko pozaklejane tasiemkami, normalna gwarancja na 12 m. Więc nie miałem co kombinować i szaleć. Był w dobrej cenie więc jest u mnie i oboje jesteśmy szczęśliwi pozdr
    Zbędny

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie

...skoro wątek się nie zamknął...
    Obiektyw spoczywa już w torbie
    Pudełko z pieczątką, sprzęt był całkowicie nowy.
    Faktycznie FJ dostał jakieś tam pismo wyjaśniające w/w sytuację.
    F, D, SB i conieco do nich

Domyślnie

Przecież pisałem, każdy sprzedawca dostał takie pismo od NP.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Swoją drogą, gdyby Nikon chciał coś ukryć, to po co stemplować i rodzić podejrzenia... Eeeeeeee

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    3. Przyrządy były demonstrowane w lepszych krajach, po czym wróciły do Nikona, zostały podrasowane (nazywa się to refurbished) i w ramach eksperymentu wysłane do kraju na skraju trzeciego świata, gdzie (eksperymentalnie, a nuż się uda) można zawołać pełną cenę. Tutaj dodaję, że gwarancja nie ma nic do rzeczy. Zarówno na przyrządy refurbished jak i demo jest w lepszych krajach taka sama jak na nowe. Tylko cena jest zupełnie inna.
    Powinieneś książki SF pisać. Do tego same błędy marytoryczne i zakłamania.

"zostały podrasowane (nazywa się to refurbished)" - bzdura,

"...gwarancja nie ma nic do rzeczy. Zarówno na przyrządy refurbished jak i demo jest w lepszych krajach taka sama jak na nowe." - bzdura

Domyślnie

Nie wiem jak z tym szklem ale moge powiedziec,jak bylo z moja puszka.Na pudelku mam taki sam stempel,body mialo 47 zdjec przebiegu i kilka odciskow po palcach.Z racji tego,ze nastepnego dnia wyjezdzalem,kupilem je.Za d90 z gorszym szklem bo z 18-55 vr zaplacilem 1899zl w sklepie nie dla idiotow.Gwarancja wypisana w dniu sprzedazy wazna 12 miesiecy.Za roznice w cenie z nowym body kupilem drugie szklo.Nie zaluje tego zakupu za takie pieniadze..
    Nikon d700 N d90 Nikkor 18-55VR Nikkor 70-300VR sb900 T 28-75/2.8 S150-500hsm.Ogrom zapalu,umiejetnosci mniej
    www.zbokunabok.flog.pl

Domyślnie

Aparaty Nikona nawet nówki, mogą mięć kilka zdjęć już zrobionych najwięcej jak widziałem w nówce to 127 zdjęć. Sprzęt zwykle jest prodto od dystrybutora.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Powinieneś książki SF pisać. Do tego same błędy marytoryczne i zakłamania.

"zostały podrasowane (nazywa się to refurbished)" - bzdura,

"...gwarancja nie ma nic do rzeczy. Zarówno na przyrządy refurbished jak i demo jest w lepszych krajach taka sama jak na nowe." - bzdura
    O, widzę jakiś atak. Refurbished oznacza dosłownie odnowione lub wyremontowane. Użyłem słowa "podrasowane", bo chciałem jak najkrócej. Może rzeczywiście niezbyt stosownie. Na tego typu sprzęt jest gwarancja, w zależności od rodzaju sprzętu może byc normalna lub krótsza (np. zamiast rocznej - trzymiesięczna). W dużej mierze zależy to od sprzedawcy i rodzaju sprzętu. Na demo ja spotkałem się tylko z normalną gwarancją. Jeśli masz inne informacje to podaj konkrety.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    O, widzę jakiś atak. Refurbished oznacza dosłownie odnowione lub wyremontowane. Użyłem słowa "podrasowane", bo chciałem jak najkrócej. Może rzeczywiście niezbyt stosownie. Na tego typu sprzęt jest gwarancja, w zależności od rodzaju sprzętu może byc normalna lub krótsza (np. zamiast rocznej - trzymiesięczna). W dużej mierze zależy to od sprzedawcy i rodzaju sprzętu. Na demo ja spotkałem się tylko z normalną gwarancją. Jeśli masz inne informacje to podaj konkrety.
    Teraz napisałeś coś zupełnie innego i to o wiele poprawniej. Na sprzęt fotograficzny i produkty ref. gwarancja niemal zawsze jest krótsza, zazwyczaj o połowę. Produkty ref. nie mogą być sprzedawane jako nowe, mimo, że są identyczne z każdym innym produktem w serii.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów