Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Wietrznie!

Domyślnie Wietrznie!

Zdjecie z pleneru z Harbem we wrzesniu 09......zatoka Lahinch, zach. Irlandia.......
    Postanowilem pokazac to zdjecie, wydaje mi sie, ze swietnie pokazuje warunki pogodowe jakie nas zastaly.....
    Przez chmury przeswituje juz wieczorne swiatelko........a wiatr maluje swoje wlasne obrazy na wodzie
    Janusz juz prezentowal zdjecie z tamtad......byl to znakomity pionowy kadr.....ech widziec to co On widzi!

Domyślnie

Kadr jest ok ! kolorki też, tylko za mocno wyostrzone
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

zrobiłeś ładniejsze niebo aniżeli u mnie, natomiast same kamienie są (wydają się być) trochę zbyt "twardo" moze zbyt kontrastowo obrobione, co powoduje że fotka robi wrazenie zbyt wyostrzonej, troszeczkę bym je selektywnie (pędzel w NX-ie i leciutki blur) zmiękczył i leciutko wodę za pasem piany - kadr i klimat tego miejsca jest ok.

Domyślnie

Potwierdzam, trochę za mocno wyostrzone. I kadr taki niezdecydowany. Może z niskiej perspektywy byłoby widać lepiej fale. Ogólnie dałbym tak 3+ na 6.
    D610. 50/1.8D, 24-120/4. www.zbyczo.com

Domyślnie

Mnie to zdjęcie kompletnie nie rusza. Kadr MZ jest niezdecydowany, jakby tak trochę podzielony na 1/3, a trochę tak 50/50, poza tym wg mnie trochę za centralnie (wzrok jest prowadzony do centrum kadru). Ukazałeś dosyć dużo nieba, ale na tym niebie tak trochę nudno. Poza tym przeostrzenia trochę drażnią, ale o tym już wspomniał Harb.

Domyślnie

Kadr mogl byc doskonalszy, reszta mi sie podoba. Ladnie oddany klimat.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

fajne kolorystycznie, kadrowo ok ale z niższej perspektywy bym to zobaczył, a z tą ostrością to przegiąłeś

Domyślnie

Normalnie napisałbym, że bdb, ale widziałem Twoje na tyle lepsze, że tak nie napiszę

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za opinie!
    Niestety tylko Janusz wie ze z nizsza perpektrywa nie bylo tam latwo
    Ciesze sie ze sie podoba.......dla mnie bylo to jakies "nie do konca"......ale coz postanowilem wystawic....
    mam jeszcze sporo materialu z ostatniego wypadu z Locterem ale cos nie przypadl wam do gustu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów