Szukaj
a ja przyznam, ze troche ubolewam, ze D3s kreci tylko 720p, bo to bedzie znaczylo ze nastepca D700 rowniez bedzie, a przyznam szczerze ja bardzo chce sie pobawic funkcja krecenia filmow i nie kupie zapewne ani D3s, ani MkIV to 1080p takie jak jest w tym Canonie baardzo by mi sie podobalo.
no reakcja to to na pewno nie jest, bo ksiegowi obu firm razem rowno sake chleja
tak ogolnie, to poczekajmy na zdjecia. przykladowe ISO 3200 na stronie Canona wyglada
niezle, a biorac poprawke na zwyczajowo przeciatna jakosc ich wlasnych sampli, w praktyce
bedzie pewnie nawet lepiej.
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
wspominalem o tym na CB napisze i tu, co mnie w tej premierze zaskakuje to jakby to powiedziec jakis brak konsekwencji miedzy poszczegolnymi liniami produktowymi canona
przy okazji premiery 7D chwalili sie filmami 60fps, nowym systemem pomiaru swiatla zintegrowanym z AF
(informacja o kolorze), poprawiona ergonomia, tymczasem nic z tego nie widac w teoretycznym flagshipie
wyglada to tak, jakby poszczegolne dzialy robiac konkretne puszki byly od siebie kompletnie odizolowane i nie mialy
pojecia o wzajemnym istnieniu
fajna cecha w N jest to, ze czy wezmiesz do reki D300/700/3s/3x to pomijajac obrazowie i kwestie ze puchy jednocyfrowe sa zintegrowane z gripem mamy prawie ze de facto ten sam pod wzgledem obslugi i ergonomii
aparat, z kolei w C kazda puszka jest prawie ze z innej planety
wydawalo sie, ze 7D pokazujacy nowe podejscie bedzie wyznaczaloby jakis treny w zakresie ergonomii u Canona
a tutaj mamy jego calkowita olewke
mnie osobiscie, kiedy uzywalem tandemu D700 + D3 juz wkurzaly drobne roznice w D3 na jego niekorzysc (brak info
i kilku mozliwosci skonfigurowania puchy, ktore mialem w D700), a ktore w D3s Nikon ujednolicil, wiec zastanawia mnie
czy zostawienie tego tematu w C tak jak jest teraz kiedys za jakis czas sie po prostu nie zemsci
Nie tak do konca. bo biorac pod uwage pozycjonowanie puszki przez producenta czyli reportersko/sportowy flagszip te aparaty sa jak najbardziej bezposrednia konkurencja. Fakt, ze kazdy z producentow zdecydowal sie na nieco inna wielkosc matrycy nie oznacza, ze
puchy pozycjonowane sa na zakladke. Jest wrecz przeciwnie, zarowno N jak i C celuje tymi puchami w pewna okreslona (tę samą)
grupę fotografow.
A z 1DS MK IV konkurowac moze D3x (lub jego nastepcy), a na pewno nie 12mpix FF (czyli D3s).
Ostatnio edytowane przez kichu ; 20-10-2009 o 10:44
Zważając co w ofercie ma teraz C, trudno sie nie dziwić dlaczego ludzie porównują go do d3s.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Mało trafiona puszka moim zdaniem. Tak jak 7D jest jeszcze zrozumiały - to ten aparat kompletnie nic nie wnosi moim zdaniem. Cena jak D3 to chyba pomyłka. No chyba że ten AF i inne procesoro-matryco-pierdoły będą w stanie obronić tę puszkę.
instagram.com/darkroomnightlife
1-ka ma 60 fps, ale w HD
przesadzasz. Zawsze doskonalenie jakiegos elementu jest jednocześnie zmianą czegoś w poprzedniku.
Jedynka ma być podobna do innych jedynek, nie do półki niżej.
Ciekawe jak to rozłożenie punktów AF-a. Podobno szeroko. Zobaczymy czy tak jak w D300. Jak wrzucą ten moduł do 1Ds to tak różowo już nie będzie. A może canon opracuje inny moduł na FF ?
Najistotniejsze, że jest 39 krzyżowych punktów AF i te krzyżowe są także po bokach kadru. U nas tego nie ma, niestety
Jestem ciekaw jak z szumami. Natywne ISO 100 ! a 16 mpx na cropie 1.3, czyli drobniutkie piksele. Będzie (per piksel) szumiał bardziej od D3s.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 20-10-2009 o 10:50
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami