Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Domyślnie Wacom Bamboo Pen & Touch

Prosilbym o opinie powyzszego tabletu.
    Szczegolnie interesuje mnie wasza opinia na temat opcji Touch. Czy faktycznie warto doplacac ok 200 zl roznicy czy lepiej wziac tanszego Wacom Bamboo Pen?
    A moze Wacom Fun?
    Od razu mowie ze na Inutos'a mnie nie stac

Aha, oczywiscie tablet ma sluzyc przede wszystkim do edycji zdjec.
    Ostatnio edytowane przez GeparD ; 15-10-2009 o 21:49
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Touch to chyba taki touchpad jak w laptopach z funkcją tabletu. Sam też nad tym myślę, ale bardziej się waham co do wielkości (a6 vs a5 - nigdy nie korzystałem z tabletu). Coś mi się wydaje, że opcja touch tylko na początku będzie fajna jako gadżet, a później z powrotem wszystko będzie robione standardowo.

Domyślnie

Osobiście Toucha jeszcze w ręku nie miałem, ale czytałem wiele opinii, że funkcja dotykowa wypada w tym przypadku bardzo blado. Do tego stopnia blado, że jest praktycznie bezużyteczna.
    Alex Paleczny
    http://futomaki.pl - codziennie o fotografii. ... no dobra - prawie codziennie
    Obserwuj mnie na Blipie!

Domyślnie

okey, w takim razie nie warto zawracac sobie glowy Pen & Touch, zostaje tylko Pen, teraz pytanie czy aktywna powierzchnia 147 x 92 mm wystarczy do obrobki zdjec czy trzeba rozgladac sie za Bamboo Fun Medium, ktory ma ta powierznie wieksza (217 x 137 mm). Dodam ze pracuje na monitorze 22" wide o rozdzielczosci 1680x1050

Domyślnie

Sam chętnie usłyszę jakieś opinie użytkowników Też się nad tabletem zastanawiam, nigdy jednak na nim nie pracowałem. Interesuje mnie raczej Wacom Bamboo Pen. Inne tablety są ponoć nie warte uwagi(a4 za 200zł).

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    (..) teraz pytanie czy aktywna powierzchnia 147 x 92 mm wystarczy do obrobki zdjec (..)
    Zakładam, że zapoznałeś się z tym (starym) wątkiem?

Powiem tak - na początku ta powierzchnia będzie Ci się wydawała nawet za duża.. Wystarczyć - wystarczy.

Domyślnie

zapoznalem sie, ale wiesz jak to jest, narysowalem sobie na kartce ten prostokat i wydal mi sie maly dlatego wolalem sie upewnic

Domyślnie

zamiast rysowac prostokat na kartce postaraj sie gdzies siasc do tabletu,
    ta powierzchnia napewno Ci wystarczy! Tez mialem (i pewnie nie tylko ja) podobny dylemat.
    Taka wielkosc jest ok do obrobki fotek, jednak jakbys cichal jakies ilustracje robic to moze byc za mala.
    Uzywam od prawie 2 lat wacoma bamboo a6wide i jestem mega zadowolony!
    Ciezko pozniej cokolwiek zrobic myszka przy obrobce jak sie zasmakuje tabletu
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

też używam A6 bamboo i jest dla mnie jak najbardziej wystarczający do obróbki zdjęć
    Nikon D200 + Nikkory 50/1,8; 180/2.8; 35/1.8; 70-300 VR; T 90/2.8; S 400/5.6; S50/1.4
    Moja galeria: http://nightelf.org/

Domyślnie

Niestety druga próba podejścia do tabletu znowu skończyła się fiaskiem
    Niedawno zakupiłem bamboo fun i jakoś nie potrafię w nim robić. Przez tyle lat namachałem się myszką to teraz ciężko się przestawić.
    Dziś wieczorem kolejna próba
    opis w fazie przygotowań ...

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów